Εκλέγεται σήμερα ο νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνου

Συνεδριάζει σήμερα η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης για πρώτη φορά μετά την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου και από το Τριπρόσωπο που θα καταρτιστεί θα εκλεγεί ο νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

 

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης και οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες της Κρήτης θα μεταβούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά σήμερα Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, και θα ψηφίσουν δύο φορές. Πριν την ψηφοφορία, θα πραγματοποιηθεί μια μικρή λειτουργία. Στην πρώτη ψηφοφορία, οι τρεις πρώτοι που θα συλλέξουν τις περισσότερες ψήφους θα συγκροτήσουν το «τριπρόσωπο». Ο κάθε Μητροπολίτης και Αρχιεπίσκοπος έχουν δικαίωμα να δώσουν από ένα μέχρι τρεις σταυρούς. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί μια δεύτερη ψηφοφορία, όπου οι υψηλόβαθμοι κληρικοί της Κρήτης θα δώσει ο καθένας μία ψήφο στο πρόσωπο εκείνο που θεωρεί πως είναι ικανό να αναλάβει την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Μετά το τέλος της ψηφοφορίας, η κάλπη θα ανοίξει και θα καταμετρηθούν οι ψήφοι.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος θα βγει έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά και θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....