Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μιναχείλης

Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος μετά βαθυτάτης θλίψεως αναγγέλλει την κοίμηση του μακαριστού πλέον Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αθανασίου Μιναχείλη, εν ενεργεία Προϊσταμένου, Εφημερίου επί πολλές δεκαετίες,  της Ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους Ραχών.

Ο π. Αθανάσιος μετά από ολιγόμηνη ασθένεια ανεχώρησε για την αιωνιότητα χθες το απόγευμα, σκορπώντας την κατ’ άνθρωπον θλίψη σε όλους τους κατοίκους των Ραχών, τους οποίους και διηκόνισε επί  45 και πλέον έτη, αλλά και σε όλη την Ανατολική Φθιώτιδα, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Ο π. Αθανάσιος Μιναχείλης γεννήθηκε στην Λιχάδα της γειτονικής Εύβοιας στις 2 Μαρτίου το έτος 1951. Από μικρό παιδί έδειξε την κλίση του προς την ιερωσύνη και την μεγάλη του αγάπη για την ορθόδοξη βυζαντινή παράδοση και μουσική, μιας και διακρινόταν από το τάλαντο της καλλιφωνίας.

Νυμφεύθηκε την αγαπημένη του Πρεσβυτέρα Φωτεινή με την οποία δημιούργησε μια ευλογημένη οικογένεια με τρία παιδιά, τα οποία τους χάρισαν  2 εγγόνια.

Απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, ενώ αργότερα εισήχθη και στην Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ.

Έλαβε τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης από τον μακαριστό καλοκάγαθο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό τον Σεπτέμβριο τους 1972 και υπηρέτησε ως Διάκονος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας έως το 1975. Τον Οκτώβριο του 1975 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος υπό των σεπτών χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Δαμασκηνού και τοποθετήθηκε αρχικά στην Ενορία των Αγίων Αποστόλων Λυχνού Υπάτης, ενώ από το 1977 μέχρι και σήμερα διηκόνισε ως Προϊστάμενος – Εφημέριος στην Ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους Ραχών, της οποίας υπήρξε ο κτήτωρ του νέου περικαλλούς Ιερού Ναού, του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου, μεριμνήσας για την συντήρηση και αποκατάσταση του παλαιού ιστορικού Ναού, καθώς και ο εμπνευστής και δημιουργός της Εκθέσεως Λαϊκής Τέχνης και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, για την οποία και ιδιαίτερα καμάρωνε.

Ο π. Αθανάσιος σε κάθε πανήγυρη του Ιερού Ναού και ιδιαίτερα κάθε χρόνο στις 10 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Χαραλάμπους προσκαλούσε στις Ράχες, για να κοσμήσει το Ιερό Αναλόγιο τον αείμνηστο Άρχοντα Μέγα Μουσικοδιδάσκαλο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Χαρίλαο Ταλιαδώρο, Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης, με τον οποίο συνδεόταν με δεσμούς ισχυρής φιλίας και αδελφικής αγάπης.

Η Εξόδιος Ακολουθία του θα ψαλεί την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στις   11:00 π.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Ραχών, λίγες μέρες πριν την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους,  υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία!

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....