Έκθεση φωτογραφίας Γιώργου Πούπη “Ύψωσις. Ο Σταυρός στη γη του Αγίου Όρους”.

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε για την έναρξη λειτουργίας της έκθεσης φωτογραφίας του Γιώργου Πούπη με τίτλο: «Ύψωσις. Ο Σταυρός στην γη του Αγίου Όρους».

Το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζεται στην έκθεση, αποτελεί μέρος των φωτογραφιών του αείμνηστου φωτογράφου, ο οποίος αποθανάτισε με την ιδιαίτερη ματιά του και την δική του πολύ προσωπική αισθητική, τους υπαίθριους σταυρούς που βρίσκονται στην Αθωνική Πολιτεία. Το συγκεκριμένο φωτογραφικό υλικό συγκέντρωσε με υπομονή και αγάπη ο Γιώργος Πούπης σε κάθε ένα από τα πολυάριθμα ταξίδια που πραγματοποίησε στο Άγιον Όρος κατά την τριακονταετή εργασία του εκεί.

Ταυτόχρονα με την έκθεση, κυκλοφόρησε και ο δίγλωσσος (Ελληνικά και Αγγλικά) κατάλογος της, ο οποίος περιέχει τόσο το σύνολο των φωτογραφιών της έκθεσης, όσο και πρόσθετο υλικό, δίνοντας με τον τρόπο αυτό το σύνολο της δουλειάς του φωτογράφου πάνω στην συγκεκριμένη θεματική. Το κεντρικό κείμενο του καταλόγου και της έκθεσης υπογράφει ο Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Γοντικάκης, Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων και φέρει τον τίτλο «Ὁ Σταυρὸς (καὶ οἱ σταυροὶ) στὸ Ἅγιον Ὄρος», ενώ ο κατάλογος περιλαμβάνει και κείμενο του ίδιου του φωτογράφου.

Ο κατάλογος των έργων της έκθεσης διατίθεται από το βιβλιοπωλείο της Αγιορειτικής Εστίας, ενώ μπορείτε να τον αγοράσετε και από το νέο ηλεκτρονικό μας κατάστημα: https://bit.ly/35xICxT.

Πληροφορίες για την έκθεση:

Αγιορειτική Εστία,  Μέγαρο Νεδέλκου, Εγνατίας 109 – Θεσσαλονίκη
Τ. 2310263308 | www.agioritikiestia.gr | info@agioritikiestia.gr
Διάρκεια έκθεσης: 28/2 έως 7/5 2022
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα & Τετάρτη 10:00-16:00
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00- 20:00
Σάββατο 10:00- 15:00

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....