«Εμένα με αφορά…»: Ημερίδα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης για την ενδοοικογενειακή βία

Σε μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία προχωρά η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, καθώς με αφορμή την έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα, διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Εμένα με αφορά» στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν όλες οι προεκτάσεις του φαινομένου, το οποίο έχει λάβει διαστάσεις ανησυχητικές.

Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για όποιον το επιθυμεί, να παρακολουθήσει διαδικτυακά από όπου και αν βρίσκεται την ημερίδα, μέσα από τον σύνδεσμο https://bit.ly/2J7COjq , την προσεχή Παρασκευή, 6 Μαΐου, στις 18.00 (ώρα Ελλάδας).

Την εκδήλωση θα συντονίζει ο Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Καλλιγερής, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ ομιλητές θα είναι η κ. Ανθή Ζαρμακούπη, Κοινωνική Λειτουργός και η κ. Ευτυχία Ψύλλου, Ψυχολόγος.

Όπως υπενθυμίζει η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης είναι έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τον Νόμο. Παράλληλα η ΟΑΚ αναφέρει ότι η πρόληψη, αλλά και η ενημέρωση, σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία έχει ως βάση τη διδασκαλία της Εκκλησίας για την Οικογένεια και την ιερότητα του ανθρώπινου προσώπου.

Σύμφωνα με την ΟΑΚ, η ενδοοικογενειακή βία θεωρείται το πιο σύνηθες και λιγότερο δηλωμένο ποινικό αδίκημα παγκοσμίως, είναι ουσιαστικά ένα σοβαρό διεθνές πρόβλημα που επηρεάζει όχι μόνο μεμονωμένα τα θύματα, αλλά και όλη την κοινωνία.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....