Έναρξη Κατηχητικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Δέρκων

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της Κοινότητος Μακροχωρίου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ο Αγιασμός επι τη ενάρξει της νέας κατηχητικής χρονιάς στην Ιερά Μητρόπολη Δέρκων.

Ως γνωστόν, εδώ και δύο έτη λειτουργεί τμήμα κατηχητικού έργου για παιδιά ηλικίας μεταξύ 4 έως 15 ετών και από φέτος ξεκινά και τμήμα νέων από 15 έως 35 ετών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ημών τόνισε την βαρύτητα που έχει το νεοϊδρυθέν κατηχητικό έργο για την διάδοση του θρησκευτικού και του κοινωνικού πολιτισμού. Η θρησκεία, η γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα διαδόθηκαν κατά καιρούς και διαδίδονται από την συμβολή της Εκκλησίας. Στο τέλος, αφού ευχαρίστησε την Εφοροεπιτροπή της Κοινότητος Μακροχωρίου, μοίρασε σε όλα τα παιδιά χρηματικό ποσό για την ενίσχυσή τους στο νέο σχολικό και κατηχητικό έργο.

Υπεύθυνοι του κατηχητικού έργου ορίσθηκαν ο Διάκονος κ. Δανιήλ Ζαφείρης και η κα. Ευσταθία Μανιά. Πληροφορίες και εγγραφές γίνονται κατόπιν επικοινωνίας στο τηλέφωνο +905448053980 (whats app) και στο e-mail imderkon@gmail.com

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....