Έναρξη των φετινών «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ» στην Χαλκίδα

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθούν συν Θεώ οι εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ» προς τιμήν του Αγίου Ένδοξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, προστάτου και εφόρου του ομωνύμου Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Χαλκίδος.

 

Η Έναρξη των φετινών «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ» θα γίνει τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 6μ.μ. με την υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας του  Κύκκου, η οποία φυλάσσεται στον Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Ν. Προκόπιο Εύβοιας.

 

Η ιερά πομπή θα ξεκινήσει από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 6μ.μ., προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστομου. Η πομπή θα κατευθυνθεί προς την πλατεία Ηρώων του Αγίου Νικολάου, όπου θα γίνει η επίσημη  υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας του Κύκκου.

 

Θα γίνει Δέηση και προσφώνηση από τον Σεβασμιώτατο. Η Λιτανεία θα καταλήξει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό και θα ακολουθήσει η Ιερά Παράκληση προς την Παναγία μας.

 

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας του Κύκκου θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι και την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, οπότε και θα αναχωρήσει για το Ν. Προκόπι.

 

Καθημερινά θα τελούνται οι ιερές ακολουθίες. Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών μπορείτε να το παραλάβετε από του Ιερούς Ναούς της Χαλκίδος.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....