«Ένας άγιος ετοιμάζεται!» με τον π. Καλλίνικο Μαυρολέοντα

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 14 Απριλίου, με την 10η διαδικτυακή συνάντηση, η σειρά παρουσιάσεων με γενικό τίτλο «Μεγαλώνοντας έναν… άγιο!», στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Η συνάντηση είχε θέμα «Ένας άγιος ετοιμάζεται!». Τη σειρά επιμελήθηκε ο  Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Μαυρολέων, Συνταξιούχος Δάσκαλος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου.

Όλες οι παρουσιάσεις είναι διαθέσιμες, μέσα από το κανάλι του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» στο YouTube.

 

Με την συνάντηση αυτή, έκλεισε ο κύκλος μιας σειράς 10 παρουσιάσεων, που περιελάμβαναν τα σεμιναριακά μαθήματα με θέμα «Μεγαλώνοντας έναν άγιο!».

Κατά την διάρκεια τους, τονίστηκε ότι το κάθε παιδί, είναι ένας άγιος που ετοιμάζεται. Κάνει ο Θεός στους γονείς, την τιμή να γίνονται συνδημιουργοί, τους χαρίζει μια ζωή για να την αναθρέψουν «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου».

Τους παραδίδει έναν αθλητή για να τον προπονήσουν με τα κατάλληλα μέσα, για να αγωνιστεί κι εκείνος σε έναν άλλον στίβο και να αξιωθεί να ζήσει με τον Χριστό, να δει τον Χριστό, να γευτεί όλα τα ουράνια και ξεχωριστά αυτά αγαθά, που ετοίμασε για όσους Τον αγαπούν.

Για να το βοηθήσουν να κατανοήσει πόσο δυνατό όπλο είναι η προσευχή. Πόσο μεγάλη τιμή κάνει σε όλους ο Χριστός, προσκαλώντας στον δείπνο Του τον μυστικό.

Πολλές είναι οι ευκαιρίες για πνευματική ενίσχυση από τις ενορίες μας. Ας πάρει και το καλό βιβλίο την θέση που του αξίζει στη ζωή μας. Και μακάρι, όλα τα παιδιά, να γίνουν άγια.

Τη συνάντηση μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:

π. Καλλίνικος Μαυρολέων: Μεγαλώνοντας έναν άγιο! 10

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....