Ένας χρόνος από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη

Το πένθος είναι οι συναισθηματικές και σωματικές αντιδράσεις και επιπτώσεις που αισθάνονται οι άνθρωποι λόγω θανάτου ενός αγαπημένου προσώπου. Περιλαμβάνει ένα μεγάλο φάσμα συναισθημάτων όπως λύπη, θυμό, απελπισία, ενοχές, φόβο. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να παρουσιάσει ένα διαφορετικό συνδυασμό συναισθημάτων και σωματικών ενοχλήσεων.-Οι άνθρωποι που μπορούν να σφίξουν τα δόντια και με εφόδια την πίστη τους αλλά και την ανάγκη να βοηθήσουν τους υπολοίπους προχωρούν είναι λίγοι. Είναι όμως οδοδείκτες για όλους μας.

Ο θάνατος ενός παιδιού δημιουργεί ένα ανυπόφορο αίσθημα αδικίας. Η απώλεια του μέλλοντος του παιδιού, τα ανεκπλήρωτα όνειρα και το παράλογο της συμφοράς, καθιστούν το χαμό ενός παιδιού από τις πλέον οδυνηρές ανθρώπινες εμπειρίες.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, όπου 57 άνθρωποι ως επί το πλείστον νέα παιδιά είδαν το νήμα της ζωής τους να κόβεται, όταν το επιβατικό τρένο, στο οποίο επέβαιναν με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, συγκρούστηκε με μια εμπορική αμαξοστοιχία.

Άωρος θάνατος είναι ο θάνατος πριν την ώρα που περιμένει κανείς και ιδιαίτερα ο θάνατος των παιδιών. Η θλίψη και ο πόνος είναι πολύ μεγάλος και αβάσταχτος. Το παράπονο των γονέων είναι δικαιολογημένο που έχασαν το παιδί τους πολύ μικρό, που δεν είχε δοκιμάσει τις χαρές της ζωής. Ο ιερός Χρυσόστομος λέει ότι δεν πρέπει να είμαστε αναίσθητοι μπροστά στο μεγάλο πόνο από την απώλεια του παιδιού.  «Δεν λέω να μη θρηνήσεις, διότι και εγώ εί­μαι άνθρωπος».

Οι συγγενείς που έμειναν πίσω το μόνο που ζητούν είναι τώρα δικαιοσύνη . Την περιμένουμε όλοι μας.

Ας προσευχηθούμε για τις ψυχές τους αλλά και για τους δικούς τους ανθρώπους που έμεινα πίσω…

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....