Ενδιαφέροντα παραλειπόμενα από την εορτή του Αγίου Φανουρίου στο Ίλιον

Πολλές εκπλήξεις περίμεναν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών κατά την έλευσή του στον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Ίλιον.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών για πρώτη φορά ιερούργησε στην Πανήγυρη του Ναού, ως Μητροπολίτης Φθιώτιδος, στο Ναό, όπου διηκόνησε ως Εφημέριος και Προϊστάμενος κατά την ιερατική του διακονία στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Το Γραφείο Τύπου της Μητροπόλεως μας δημοσίευσε χθες αναλυτικό δελτίο τύπου σχετικά με την χθεσινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Θερμή υποδοχή, καμπανοκρουσίες, χειροκροτήματα,  αλλά και έκδηλα ήταν τα συναισθήματα αγάπης και σεβασμού προς τον Σεβασμιώτατο, από πνευματικά του παιδιά και συνεργάτες από την περίοδο της διακονίας του πλησίον τους.

Κατά την άφιξη του, στο προαύλειο του Ναού, τον Σεβασμιώτατο ανέμενε συνεργείο της ΕΡΤ και συγκεκριμένα από την εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6», την οποία παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι κ. Δημήτρης Κοτταρίδης και κ. Νίνα Κασιμάτη, όπου ο Σεβασμιώτατος απέστειλε σύντομο πνευματικό  μήνυμα προς τους τηλεθεατές.

Τέλος, στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο κ. Συμεών απηύθυνε λόγους ευχαριστίας προς πολλές κατευθύνσεις και με δάκρυα συγκίνησης και ευγνωμοσύνης στα μάτια, αναφέρθηκε σε όλους τους πιστούς του Αγίου Φανουρίου σημειώνοντας για μια ακόμη φορά ότι αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καρδιάς και της ψυχής του.

Παραθέτουμε πρόσθετο φωτογραφικό υλικό, από τον φακό του φερέλπιδος φοιτητή κ. Γεωργόου Καλαφάτη,  ο οποίος, από μικρό παιδί, διακονούσε επιτυχώς στο Ιερό Βήμα και στις δραστηριότητες του Αγίου Φανουρίου υπό την πνευματική καθοδήγηση του τότε π. Συμεών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ  ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....