Εορτασμός Αγίας Ειρήνης σε Μαγούλα και Βάρσοβα

Την μνήμη της μεγαλομάρτυρος Αγίας Ειρήνης τίμησε την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 η Εκκλησία μας.

Το απόγευμα της παραμονής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό μετ” αρτοκλασίας στον περικαλλή φερώνυμο Ιερό Ναό Μαγούλας.

Στην ομιλία του ο  Ποιμενάρχης  αναφέρθηκε αρχικά στους διωγμούς που δέχθηκαν οι χριστιανοί των πρώτων ετών, αλλά και στο πέρασμα των αιώνων, οι οποίοι χαλύβδωσαν την πίστη τους. Ακολούθως, μίλησε για την σπουδαιότητα των επίγειων αγγέλων και επουράνιων ανθρώπων, δηλαδή των Αγίων της Εκκλησίας μας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αποτελούν τον ήλιο μέσα σε ασέληνη νύχτα, το φως μέσα στο σκοτάδι, τα εαρινά άνθη μέσα στην καρδιά του Χειμώνα και τις άγκυρες μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Ολοκληρώνοντας την μεστή νοημάτων ομιλία του, ο Σεβ. αναφέρθηκε στον βίο και το μαρτυρικό τέλος του οσιομάρτυρος Εφραίμ του νέου και της Αγίας Ειρήνης, που τιμώνται την ίδια ημέρα, επισημαίνοντας ότι αποτελούν παραδείγματα πίστης και ψυχικής δύναμης.

 

 

 

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος   συμμετείχε στον εορτασμό στον πανηγυρίσαντα Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης ή Βάρσοβας. Στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα, ο Σεβ. αναφέρθηκε στα διδάγματα που μπορούμε να αντλήσουμε τόσο από την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, όσο και από τον βίο και το μαρτυρικό τέλος των τιμώμενων Αγίων της ημέρας, της Αγίας Ειρήνης και του οσιομάρτυρος Εφραίμ. Κατακλείοντας την ομιλία του, ευχήθηκε η Αγία Ειρήνη να έχει πάντα υπό την προστασία της το όμορφο χωριό της Σπάρτης, που φέρει και το όνομά της.

(φωτογραφίες από Βάρσοβα: Δημήτριος Σκιαδάς)

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....