Εορτή Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις στην Μητρόπολη Θηβών

Η μνήμη του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις εορτάσθηκε στο χωριό Ελικώνας και στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου Υψηλάντη, τον οποίο τιμούν κατά παλαιά παράδοση την 10η Μαίου.

Το εσπέρας της Τρίτης 9 Μαίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις στον Ελικώνα (Ζερίκι), στον οποίο συμμετείχαν πολλοί πιστοί. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους πιστούς για το βίο του Αγίου Νικολάου, τον οποίο εορτάζουμε μέσα στην αναστάσιμη περίοδο του Πεντηκοσταρίου. Και ανέφερε ότι όπως οι Απόστολοι δεν μπορούσαν να κρύψουν αυτά που είδαν και άκουσαν και έγιναν κήρυκες στην οικουμένη της Ανάστασης του Χριστού, έτσι και ο Άγιος Νικόλαος με την πίστη του στο Θεό και το μαρτύριο του έγινε κήρυκας της Ανάστασης του Χριστού. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου.

Το πρωί της Τετάρτης 10 Μαίου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Υψηλάντη, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε το θείο λόγο προς τους πιστούς. Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στους χώρους της Μονής.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....