Εορτή των Τριών Ιεραρχών στη Μητρόπολη Θηβών

Η μνήμη των Τριών Ιεραρχών, των προστατών των γραμμάτων και της παιδείας, τιμήθηκε την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Λεβαδείας το Σάββατο 29 Ιανουαρίου τέλεσε τον Εσπερινό και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους υπέρ υγείας όλων των διδασκόντων και διδασκομένων στα σχολεία.

Το θείο λόγο κατά τη Θ. Λειτουργία κήρυξε ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στα χαρίσματα των Τριών Ιεραρχών.

Πριν τη απόλυση ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την καθιέρωση του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών και για τα έργα τους, που μας άφησαν παρακαταθήκη. Επίσης, αναφέρθηκε στο λόγο του Μεγάλου Βασιλείου «Προς τους νέους, πώς να ωφελούνται από τα ελληνικά γράμματα» εστιάζοντας στο παράδειγμα με την τριανταφυλλιά τονίζοντας ότι θα πρέπει να είμαστε επιλεκτικοί και να κρατάμε το χρήσιμο και να αποφεύγουμε το βλαβερό, όπως με την τριανταφυλλιά που κόβουμε τα τριαντάφυλλα αποφεύγοντας τα αγκάθια.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....