Επετειακές εκδηλώσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος για τα 25 χρόνια προσφοράς και διακονίας

Εικοσιπέντε χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων «Αγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός». Για τον εορτασμό των 25χρονων η Ιερά Μητρόπολη προγραμμάτισε επετειακές εκδηλώσεις που άρχισαν το απόγευμα του Σαββάτου και  ολοκληρώθηκαν το πρωί της Κυριακής.
Το απόγευμα του Σαββάτου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε συναυλία Βυζαντινής Μουσικής με τη συμμετοχή διπλωματούχων, πτυχιούχων, τελειόφοιτων και σπουδαστών της σχολής.
Τη συναυλία παρακολούθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.Τιμόθεος, ιερείς και δεκάδες Καρδιτσιώτες που είχαν τη ευκαιρία να διαπιστώσουν την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που παρέχει στους σπουδαστές της η σχολή.
Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2000 στην Καρδίτσα με παραρτήματα στα Φάρσαλα, τον Παλαμά και το Μουζάκι και είναι αναγνωρισμένη από το κράτος. Ήδη έχουν χορηγηθεί διπλώματα και πτυχία σε αποφοίτους της σχολής οι οποίοι κοσμούν αναλόγια εκκλησιών, διδάσκουν σε μουσικά σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Στόχος της Σχολής δεν είναι μόνο να βγάλει άριστα καταρτισμένους Ιεροψάλτες, αλλά να διατηρήσει και μεταλαμπαδεύσει τη γνήσια εθνική μας μουσική παράδοση που κληροδοτήθηκε ως παρακαταθήκη στις νέες γενιές, στα νέα παιδιά. Θέλει έτσι να συμβάλει όχι μόνο στη διάσωσή της, αλλά και στην ανάδειξή της, αφού χαρακτηρίζεται ως ένα απ’ τα πλουσιότερα και πλέον αξιόλογα μουσικά είδη στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

Στο τέλος της συναυλίας τιμήθηκε ο κ. Ιωάννης Παπαχρόνης, για την πολυετή προσφορά του στη Βυζαντινή Σχολή.

02

03

04

05

06

07

 

 

105

106

107

108

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....