Επετειακή εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή στη Νίκαια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια η πρώτη επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του αποχωρισμού μας από τις Αλησμόνητες Πατρίδες. Ο κεντρικός ομιλητής κ. Νικόλαος Τσιρέλης, καθήλωσε τους ακροατές με την εμπεριστατωμένη ομιλία του στην οποία παρουσίασε και μέσω ειδικής προβολής τα δεινά που υπέστη ο Ελληνισμός της Ανατολικής Θράκης.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Ο Άγιος Αχίλλιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, την οποία διηύθυνε ο Καθηγητής της Σχολής κ. Γεώργιος Λεμονόπουλος, καθώς και ο νεοσυσταθείς Χορός Ψαλτών του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νικαίας, με Χοράρχη τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Θεόδωρο Ξιώνη, οι οποίοι απέδωσαν με θαυμάσιο τρόπο Ύμνους της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της επερχόμενης Μεγάλης Εβδομάδος κατανύσοντας τους ακροατές.

Η αποφώνηση της εκδήλωσης έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ.Ιερώνυμο, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι ίδιοι παράγοντες που τότε οδήγησαν στον ξεριζωμό του Θρακιώτικου Ελληνισμού παραμένουν ενεργοί και απεργάζονται δεινά κατα του τόπου και του λαού μας. Γι’αυτό χρειάζεται πνευματική αφύπνιση και εθνική εγρήγορση. Ευχαρίστησε δε τον κ. Νικόλαο Τσιρέλη για την εμβριθή και πολυσήμαντη ομιλία του, ανέδειξε δε την προσφορά του κ. Ιωάννη Μαυρομάτη Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας, καθώς και των καθηγητών της για την άρτια οργάνωση και άψογη εμφάνιση του χορωδιακού συνόλου της Σχολής καθώς και τον μουσικολογιώτατο κ. Θεόδωρο Ξιώνη Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νικαίας και τη Βυζαντινή Χορωδία της Νίκαιας για την άρτια εκτέλεση των ύμνων που απέδωσαν. Ευχήθηκε δε σε όλους τους παρευρισκόμενους την ευλογία της Παναγίας και Καλή Ανάσταση!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Αθανάσιος Νασιακόπουλος, ο Βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....