Επέτειος ενώσεως των Επτανήσων με την Ελλάδα στην Κέρκυρα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε το πρωί της Τρίτης 21 Μαΐου 2024 την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα, για την επέτειο της ενώσεως των Επτανήσων με την μητέρα Ελλάδα (21 Μαΐου 1864). Στην Δοξολογία και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο εκ Κερκύρας Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει το ιερό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό κ. Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο κ. Κωστίδη, ενώ είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Μητροπολίτη Κερκύρας, ο οποίος του προσέφερε ένα πασχαλινό ενθύμιο.
Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Κερκύρας παρακολούθησε την επίσημη εκδήλωση που διεξήχθη στο Ανάκτορο Μιχαήλ και Γεωργίου, με ομιλητές τον Κοσμήτορα του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Αθανάσιο Ευσταθίου και τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης.
Κατόπιν, ο κ. Νεκτάριος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Ένωσης των Επτανήσων στην μνήμη του πρωτεργάτου της Ενώσεως μακαριστού Μητροπολίτου Κερκύρας Αθανασίου Πολίτου και των αγωνιστών Κερκυραίων και άλλων Επτανησίων, παρουσία του Υπουργού, των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και όλων των αρχών της Κέρκυρας.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την τέλεση της καθιερωμένης παρέλασης, στην οποία συμμετείχαν και στρατιωτικά τάγματα, καθώς και ελαφρά τεθωρακισμένα, ενώ ελικόπτερα Απάτσι και μαχητικά αεροπλάνα της ομάδας ΖΕΥΣ ενίσχυσαν το εθνικό φρόνημα των εκατοντάδων Κερκυραίων που συνέρρευσαν στις εκδηλώσεις αυτές.
Ο κ. Νεκτάριος συμμετείχε και στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του Υπουργού Εθνικής Αμύνης και των αρχών ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Στέφανος Πουλημένος.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....