Επέτειος Μνήμης Μακεδονικού Αγώνα στην Μητρόπολη Λαγκαδά

Την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου ε.έ., ημέρα κατά την οποία εορτάζεται από την Αγία μας Εκκλησία, η μνήμη των 367 Θεοφόρων Πατέρων της Ζ´ Οικουμενικής Συνόδου εν Νικαία (787), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων ιερούργησε εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής και εν συνέχεια προεξήρχε της Επισήμου Δοξολογίας επ´ ευκαιρία της 118 επετείου του Μακεδονικού Αγώνα.
Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας με τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα, εκφώνησε η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά κα. Άννα Τιρικανίδου,  ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, εκπρόσωποι των αρχών της πόλεως, αντιπροσωπείες  μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των πολιτιστικών φορέων του Δήμου μας και πλήθος συμπολιτών μας.
Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση έμπροσθεν του Μνημείου των Μακεδονομάχων Λαγκαδά και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κατάθεση Στεφάνων.
Η συγκινητική τελετή μνήμης και τιμής προς τους ήρωες προγόνους μας περατώθηκε με την προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, να ψάλλουν με μία φωνή όλοι μαζί τον Εθνικό μας Ύμνο.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....