Επιμνημόσυνος Δέηση και καθιέρωση μνημείου επί τη μνεία της απελευθερώσεως της ευρυτέρας περιοχής του Φαναρίου από τον τουρκικό ζυγό την 18η Αυγούστου 1881

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων  κ. Τιμόθεος μετέβη στον Κόμπελο, τέλεσε Επιμνημόσυνο Δέηση και την καθιέρωση του νέου μνημείου επί τη μνεία της απελευθερώσεως της ευρυτέρας περιοχής του Φαναρίου από τον τουρκικό ζυγό την 18η Αυγούστου 1881. Το μνημείο φιλοτέχνησε ο Καρδιτσιώτης Γλύπτης κ. Μιχαήλ Μασούρας. Σχετική ομιλία πραγματοποίησε ο Ελλογιμώτατος Καθητητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αντώνιος Τραυλός.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Τιμόθεος, στο σύντομο χαιρετισμό του, υπενθύμισε ότι η τοπική μας Εκκλησία την 18η Αυγούστου τιμά στο Καππά την ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου νεομάρτυρος Κωνσταντίνου. Ο Άγιος ήταν Μουσουλμάνος γυιός Τούρκου αξιωματούχου της περιοχής Φαναρίου και Καπούας (Καππά). Σε ηλικία είκοσι ετών ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό και βαπτίσθηκε στο μοναστήρι του αγίου Νικολάου Καπούας. Ο πρώην Σαΐμ στις 18 Αυγούστου του 1610 με το μαρτυρικό του θάνατο συγκαταλέχθηκε στους Νεομάρτυρες της Πίστεώς μας. Παράλληλα, κατέθεσε την πρότασή του να καθιερωθεί ετήσιος εορτασμός της 18ης Αυγούστου στην περιοχή καθώς, όπως ανέφερε, η ημέρα αυτή είναι σπουδαιοτάτη και πρέπει όλοι μας να την ενθυμούμαστε, διότι αφορά της απελευθέρωση του τόπου μας. Τέλος, επαίνεσε τον Δήμο Μουζακίου με επικεφαλή τον αξιότιμο κ. Θεοφάνη Στάθη, Δήμαρχο Μουζακίου, και όσους συνέβαλαν τα μέγιστα για την κατασκευή του ιστορικού μνημείου, που έλειπε από το Νομό .

1 Custom

2 Custom

3 Custom

5 Custom

7 Custom

8 Custom

11 Custom

12 Custom

13 Custom

14 Custom

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....