Επισκέψεις του Μητροπολίτη Αιτωλίας στις δημοτικές αρχές

 

Τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γεώργιο Παπαναστασίου επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης 7ης Φεβρουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Κατά την συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Δημήτρης Τζιώλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μίμης Σκορδόπουλος, ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Αγρινίου κ. Ιωάννης Μιμής και ο Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ιάκωβος Μπαλτάς συζητήθηκαν διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων:

η πορεία του έργου ανακαινίσεως του Φαφουτείου Πνευματικού Κέντρου∙ η δημιουργία νέων Ενοριών στην πόλη του Αγρινίου και θέματα που αντιμετωπίζουν Ιεροί Ναοί της περιοχής. Επίσης καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες για τα Εγκαίνια των προσωρινών Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως στο Αγρίνιο, που θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 και συζητήθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της μνήμης του πολιούχου Αγίου Χριστοφόρου και των Ελευθερίων της πόλεως.

Κατά τη συνάντηση που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα διαπιστώθηκε και πάλι η βούληση των δύο πλευρών να υπάρχει στενή και συνεχής επικοινωνία και συνεργασία, προκειμένου να επιλύονται άμεσα τα θέματα που προκύπτουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την καλύτερη οργάνωση του εκκλησιαστικού και του κοινωνικού έργου.

 

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας

 

Τον Δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας κ. Γεώργιο Αποστολάκη επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 7ης Φεβρουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός για να συζητήσουν θέματα που απασχολούν την Ενορία της Βόνιτσας, αλλά και ολόκληρης της Αρχιερατικής Περιφέρειας.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία για την αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, με σκοπό την αξιοποίηση και προβολή της περιοχής.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος και τα Ιερά Παρεκκλήσια που βρίσκονται εντός της πόλεως και είχε συνεργασία με τον Προϊστάμενο του Ναού, πρωτοπρ. Χρήστο Βέττα, τον κ. Ζώη Παληογιάννη και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την έρευνα, την καταγραφή και την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Αρχιερατική Περιφέρεια Βονίτσης επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Παλαίρου προσκύνησε στο Καθολικό, ξεναγήθηκε στους χώρους της και είχε συνεργασία με την Γερόντισσα Μητροφανία για την διαχείριση και τα έργα ανακαίνισης της Ιεράς Μονής.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....