Επισκέψεις του Μητροπολίτου Ναυπάκτου σε Φορείς και Υπηρεσίες στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου

Επισκέψεις σε Φορείς και Υπηρεσίες του Μεσολογγίου – ανταποκρινόμενος σε σχετικές προσκλήσεις – πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος.

 

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε αρχικά τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και Ακαρνανικών Ορέων, όπου ευλόγησε την βασιλόπιτα και ευχήθηκε για τη νέα χρονιά. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον Πρόεδρο κ. Φώτη Περγαντή, στον Συντονιστή κ. Γιάννη Σελιμά και τους εργαζομένους να έχουν υγεία σώματος και ψυχής, γιατί η υγεία δεν αφορά μόνο το σώμα του ανθρώπου. Για αυτό χρειάζεται όλοι μας να έχουμε ψυχραιμία, νηφαλιότητα και ισορροπία και να βάζουμε καλούς λογισμούς στη ζωή μας. Επίσης ανέλυσε τους όρους αγάπη και ελευθερία στη ζωή και στις σχέσεις των ανθρώπων τονίζοντας ότι χρειάζεται ενότητα αγάπης και ελευθερίας. Αγάπη χωρίς όρους και προϋποθέσεις γίνεται δικτατορία και ελευθερία χωρίς αγάπη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις γίνεται αναρχία. Για αυτό χρειάζεται η αγάπη να εκφράζεται ως ελευθερία και η ελευθερία να εκφράζεται ως αγάπη.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, όπου ευλόγησε την βασιλόπιτα των Υπαλλήλων. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον Διευθυντή κ. Αριστείδη Λουκόπουλο και τους εργαζομένους καλή χρονιά, με υγεία και δύναμη λέγοντας ότι αγαπά ιδιαιτέρως τους δασκάλους, διότι επιτελούν ένα σπουδαίο έργο και είναι αυτοί που μας έμαθαν να διαβάζουμε και να γράφουμε στα πρώτα μας σχολικά χρόνια. Προέτρεψε τους δασκάλους να αγαπούν τα παιδιά, γιατί πολλές φορές αναπληρώνουν την αγάπη των γονιών τους. Όταν τα παιδιά δεν βρίσκουν αγάπη στο σπίτι τους τότε οι δάσκαλοι στο σχολείο γίνονται οι δεύτεροι γονείς. Η ηλικία των παιδιών που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο είναι πολύ σημαντική και ευαίσθητη. Από αυτή την περίοδο ο άνθρωπος αρχίζει να έχει τις πρώτες υπαρξιακές ανησυχίες. Σύμφωνα με τον Piaget τα παιδιά ηλικίας 7 έως 10 ετών αρχίζουν να ανακαλύπτουν το μη αναστρέψιμο του θανάτου και μετά από αυτό αρχίζουν να σκέπτονται γενικότερα για τη ζωή και την ύπαρξη.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, όπου ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα των υπαλλήλων του Δήμου, παρουσία του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Λύρου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε τη χαρά του γιατί βρίσκεται στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου λέγοντας ότι για τον ίδιο το Μεσολόγγι είναι ό,τι ιερότερο. Θυμήθηκε την συγκίνηση που δοκίμασε κατά την πρώτη του συμμετοχή ως Επισκόπου στις Εορτές Εξόδου. Μοιράστηκε αναμνήσεις από τις επισκέψεις του στο Μεσολόγγι (πρώτη επίσκεψη σε ηλικία 5 ετών) και αναφέρθηκε στη συμβολή της θυσίας των Μεσολογγιτών στην απελευθέρωση της πατρίδος μας, λέγοντας ότι η Επανάσταση του 1821 είχε πραγματικά σβήσει και πήρε πάλι φωτιά από την θυσία του Μεσολογγίου.

 

Επίσης αναφέρθηκε στον μακαριστό Γέροντά του, άγιο Καλλίνικο Μητροπολίτη Εδέσσης που έζησε και εργάστηκε στο Μεσολόγγι και προσέφερε στον Δήμο Μεσολογγίου μια εικόνα του αγίου Καλλινίκου αγιογραφημένη πάνω σε πέτρα με ιδιόχειρη αφιέρωση, ενώ σε όλες τις επισκέψεις του προσέφερε ως ευλογία τα βιβλία του «Εκκλησία και Πανδημία», «Ό Άγιος Καλλίνικος, Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας» και «Τα ιδρύματα και τα κληροδοτήματα της Ναυπάκτου».

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε επίσης τα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους τους και ευλόγησε τις κυρίες που αφιλοκερδώς μαγειρεύουν καθημερινά για τους έχοντας ανάγκη. Επίσης, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, τέλεσε τον Αγιασμό για την 1η του μηνός Φεβρουαρίου και δέχθηκε τον πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλου.

IMG 0045

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....