Επίσκεψη Μητροπολίτου Κιλκισίου στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς ώστε να ενημερωθεί από τους μαθητές του Ομίλου Δημιουργικότητας και Καινοτομίας”Microgreens-Magicgreens”για το project με το οποίο το σχολείο τους συμμετέχει στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό για την ανάδειξη της “Καλύτερης Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης 2022″ του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων,με επιχειρηματίες τα ίδια τα παιδιά.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή και καινοτόμα μορφή καλλιέργειας μικρολαχανικών,με κατασκευή πρότυπου πλήρως αυτοματοποιημένου συστήματος καλλιέργειας microgreens με χρήση IoT (Internet of Things)

Αειοφορία,κυκλική οικονομία,επιχειρηματικότητα,ανάλυση διατροφικής αξίας,επαναχρησιμοποίηση υλικών,τρισδιάστατη εκτύπωση,επαυξημένη πραγματικότητα και γεωργία ακριβείας,είναι κάποιοι απο τους πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα με αίσθηση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης καθώς η παραγωγή προιόντων γίνεται με το μικρότερο δυνατό ενεργειακό αποτύπωμα.

Μετά από διαλογική συζήτηση με τους μαθητές τους είπε:
«Όλοι θα στηρίξουμε την ομάδα του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς ψηφίζοντάς το στην σελίδα ψηφοφορίας JA Greece | Company Program 2022 Voting. Σας θαυμάζω παιδία μου για την συνεργασία σας με τους καθηγητές σας,για την δημιουργικότητά σας,για την προοπτική της επαγγελματικής και κοινωνικής εξέλιξής σας και εύχομαι ο Θεός να στηρίζει πάντοτε την ζωή σας με το Φώς Του και την ευλογία Του”.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....