Επίσκεψη σερβικής Θεολογικής Ακαδημίας στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Επίσκεψη σερβικής Θεολογικής Ακαδημίας στην Θεολογική Σχολή

Την Ιερά Θεολογική Σχολή επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022, όμιλος Καθηγητών και ιεροσπουδαστών της Θεολογικής Ακαδημίας του Νις της Σερβίας.

Οι επισκέπτες έγιναν δεκτοί υπό του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού και της περί αυτόν αδελφότητας.

Μετά την προσφώνηση του Καθηγουμένου στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής, κατά την οποία αναφέρθηκε στην ένδοξη ιστορία της Χαλκίτιδος Θεολογικής Σχολής, αλλά και στην συμπλήρωση μισού αιώνος από της αδίκου αναστολής της λειτουργίας της, έγινε η ξέναγηση των επισκεπτών στην ιστορική Βιβλιοθήκη, τις αίθουσες διδασκαλίας και τους λοιπούς χώρους της Σχολής.

Κατόπιν, οι επισκέπτες παρακάθησαν στην προς τιμήν τους παρατεθείσα τράπεζα.

Εορτή της ευρέσεως της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στην Θεολογική Σχολή

Στο παρακείμενο της Αίθουσας Τελετών της Σχολής παρεκκλήσιο της Παναγίας της Καμαριωτίσσης τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Α’ και Β’ ευρέσεως της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού του Κυρίου, χοροστατούντος από του παραθρονίου του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού.

Αφ’ εσπέρας τελέστηκε ο εόρτιος Μέγας Εσπερινός.

 

πηγη Φως Φαναρίου 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....