Επίσκεψη του Μητροπολίτου Δημητριάδος στις φυλακές

Το καλύτερο δώρο για έναν φυλακισμένο είναι η επίσκεψη στη φυλακή ενός ανθρώπου της ελεύθερης κοινωνίας. Κι αν η επίσκεψη αυτή έχει σχέση με το ράσο του κληρικού, τότε ομολογούν πως “ήρθε ο Θεός κοντά μας”. Αν νιώθουν έτσι, όταν βλέπουν τον ιερέα που διακονεί στη φυλακή, φανταστείτε τι αισθάνονται όταν αυτός  ο Επισκέπτης είναι ο Επίσκοπος της περιοχής.

Εδώ και πολλές δεκαετίες έχει καθιερωθεί να επισκέπτεται ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού  τους χώρους εγκλεισμού της περιοχής .  Κι έτσι, μια φορά το χρόνο, παραμονές της εορτής των Χριστουγέννων, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος επισκέπτεται και τις δύο φυλακές του Νομού Μαγνησίας και προσφέρει εγκάρδιες ευχές και δώρα σ’ όλους τους φυλακισμένους.

Σήμερα (19/12), ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Νέων Κασσαβετείας  και το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, όπου παρακολούθησε τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των σχολείων των φυλακών και συνεχάρη την προσπάθεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών κρατουμένων. Οι φυλακισμένοι τραγούδησαν, απήγγειλαν ποιήματα και κατέθεσαν σκέψεις για την εορτή των Χριστουγέννων, αλλά και για την παραμονή τους αυτές τις άγιες ημέρες μέσα στις φυλακές.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με ομιλία του Σεβασμιωτάτου κ. Ιγνατίου και με τη διανομή των ατομικών δεμάτων που ετοιμάζουν το Δ.Σ. και οι συνεργάτες του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....