Επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας στον Δήμαρχο Σητείας

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως και Ηγούμενο της Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 1 Μαρτίου 2023 επίσκεψη στον Δήμαρχο Σητείας κ. Γιώργο Ζερβάκη, προκειμένου να ενημερωθεί για διάφορα έργα κοινού ενδιαφέροντος που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Κατ᾽ αρχάς αναφέρθηκαν στην ανείπωτη εθνική τραγωδία της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη και εξέφρασαν τα βαθειά και ειλικρινή συλλυπητήριά τους στις οικογένεις των θυμάτων, και αντάλλαξαν εγκάρδιες ευχές για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Ο Σεβ. καλωσόρισε τον Δήμαρχο από το πρόσφατο ταξίδι του στη Τζαμάϊκα και αναφέρθηκε στην τεράστια απήχηση που είχε το σημαντικό αυτό γεγονός της αδελφοποίησης για την πόλη και την περιοχή της Σητείας.

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Ζερβάκης στη συνέχεια ενημέρωσε τον Σεβ. κ. Κύριλλο για την πορεία των εργασιών που εκτελούνται με ευθύνη του Δήμου Σητείας στους αύλειους χώρους των ιερών ναών Αγίας Αικατερίνης πόλεως Σητείας και Παναγίας Τουρλωτής, στο πλαίσιο των συμβάσεων που έχουν υπογραψει οι αντίστοιχες Ενορίες με τον Δήμο Σητείας, και τα προβλήματα που ξεπεράστηκαν με τους εργολήπτες των έργων. Έγινε αναφορά στην αποκατάσταστη των ζημιών που προκλήθηκαν στα κοιμητήρια των Ενοριών Πισκοκεφάλου και Αγίας Φωτιάς, αλλά και στο τοιχίο αντιστήριξης που κατέρρευσε στον ενοριακό ναό Αγίου Γεωργίο στη Μυρσίνη. Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε ειλικρινά τον Σεβ. για την αγαστή συνεργασία τοπικής Εκκλησίας και Δήμου και ιδιαιτέρως για την παραχώρηση της χρήσης μέρους οικοπέδου της Ενορίας Ζάκρου για τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση Παιδικού Σταθμού στην ομώνυμη Τοπική Κοινότητα για τις ανάγκες των κατοίκων της.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος επανέλαβε ότι θεωρεί δεδομένη τη γόνιμη και αγαστή συνεργασία Εκκλησίας Δήμου προς όφελος των πολιτών και ιδιαιτέρως των μαθητών, αφού ως γνωστόν το προαύλιο του Καθεδρικού ναού Αγίας Αικατερίνης χρησιμοποιείται από τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας, ενώ το προαύλιο του ναού της Παναγίας Τουρλωτής από τους μαθητές του Γυμνασίου Τουρλωτής. Τέλος, ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την πορεία των διαδικασιών της προετοιμασίας του φακέλλου για την χρηματοδοτήση του Γηροκομείου Σητείας και για τα γραφειοκρατικά προβλήματα που σιγά σιγά προσπερνούνται, προκειμένου και αυτό το σημαντικό έργο για τη Σητεία να αρχίσει να υλοποιείται.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών κ. Νικόλαος Μακρυνάκης και Τεχνικών Έργων Ιωάννης Παπαδάκης.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....