Επίσκοπος Μπουκόμπας εξελέγη ο π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης – Χαρμόσυνα ήχησαν οι καμπάνες στην Αρναία

Επίσκοπος Μπουκόμπας εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης, κατά τη σημερινή Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
Ο νεοεκλεγέντας Επίσκοπος Χρυσόστομος Μαϊδώνης, τα τελευταία χρόνια υπηρετεί στην ιεραποστολή της Αφρικής από την θέση του Γενικού Πατριαρχικού Επισκόπου Μπουκόμπας.
Αμέσως μόλις μαθεύτηκε η είδηση, στις 2 η ώρα το μεσημέρι, ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Στεφάνου Αρναίας, θέλοντας κατά αυτόν τον τρόπο η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού να εκφράσει την χαρά της για την εκλογή του παλιού πρωτοσυγκέλλου της π. Χρυσόστομου Μαϊδώνη σε Επίσκοπο Μπουκόμπας.
Παράλληλα η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους εξέδωσε χαρμόσυνο άγγελμα. Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση η Ιερά Μητρόπολη ευχαριστεί τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β’ αλλά και την Ιερά Σύνοδο, όπου εξέλεξαν τον π. Χρυσόστομο νέο Επίσκοπο.
Το χαρμόσυνο άγγελμα της Ι.Μ. Ιερισσού αναφέρει:
Η Ιερά Μητρόπολις Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου με άφατη χαρά ανακοινώνει ότι με πρόταση της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ, η Ιερά Σύνοδος του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας εξέλεξε με τις τίμιες ψήφους Της Επίσκοπο Μπουκόμπας τον Επίτιμο Πρωτοσύγκελλο και Ιεροκήρυκά μας Παν. Αρχιμ. π. Χρυσόστομο Μαϊδώνη.
Εκφράζομε τα από βάθους ψυχής ευχαριστήριά μας στον ΑΞΙΟ Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟ και την υπ’ Αυτόν Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου του Αγίου Μάρκου!
ΑΞΙΟΣ ο εψηφισμένος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ!
Για τον λόγο αυτό ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Στεφάνου Αρναίας σήμερα στις 2 το μεσημέρι!!!

Ποιος είναι ο Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος:

Ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης γεννήθηκε το 1956 στο Πλωμάρι της Λέσβου από ναυτική οικογένεια.

Φοίτησε στη Ριζάρειο Ανωτέρα Ιερατική Σχολή Αθηνών (1974-1976) και στη Θεολογική Σχολή Αθηνών (1977-1981).

Κατά την διάρκεια των Θεολογικών Σπουδών συνεργάστηκε με τον μακαριστό π. Αντώνιο Αλεβιζόπουλο, με τον οποίο συνδέθηκε για 20 χρόνια στο αντιαιρετικό έργο της Εκκλησίας. Ταυτόχρονα φοίτησε στη Σχολή Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας, στο Σεμινάριο Ποιμαντικής Εξάσκησης της Αρχιεπισκοπής στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός των Αθηνών και στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών Βυζαντινή και Ευρωπαϊκή μουσική. Ως Κατηχητής δίδαξε στις Ιερές Μητροπόλεις Περιστερίου, Αττικής και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Υπηρέτησε ως ιεροψάλτης σε Ιερούς Ναούς στην Αθήνα.

Το 1981 εκάρη μοναχός στη Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους υπό την καθοδήγηση τού σπουδαίου Πνευματικού π. Σπυρίδωνος Ιερομονάχου.

Στις 10/8/1982 χειροτονήθηκε διάκονος στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους από τον Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Νικόδημο.

Το 1983 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και ανέλαβε Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.

Το 1990 ανέλαβε καθήκοντα Πρωτοσυγκέλλου στην ίδια Μητρόπολη και με την ευλογία τού Σεβ. Μητροπολίτου κυρού Νικοδήμου ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα. Ίδρυσε την Γυναικεία Ιερά Μονή τού Αγίου Κοσμά τού Αιτωλού στην Αρναία και οργάνωσε 20 Πνευματικά Συμπόσια αφιερωμένα στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.

Προσέφερε στην Εκκλησία 8 ιερείς, 7 μοναχούς και εκατοντάδες πνευματικά παιδιά σ’ όλες τις Ενορίες της Μητροπόλεως Ιερισσού και εκτός αυτής.

Ίδρυσε το Ίδρυμα Αγάπης-Γηροκομείο της Μητροπόλεως, που για 27 χρόνια φιλοξένησε 250 γέροντες.

Ίδρυσε την Πρωτοβουλία Γονέων, της οποίας είναι πνευματικός σύμβουλος. Οργάνωσε Συναντήσεις Οικογενειών, Σχολές Γονέων σε Ενορίες της Μητροπόλεως.

Είναι πνευματικός και εξομολογεί καθημερινά πολλούς χριστιανούς. Επί 38 χρόνια εργάστηκε ως ιεροκήρυκας στην Μητρόπολη και δίδαξε στα Κατηχητικά Σχολεία.

Το 1995 ίδρυσε τον Σύνδεσμο Ορθοδόξων Νέων. Με την ευθύνη του λειτούργησαν επί 33 χρόνια οι Κατασκηνώσεις και οργανώθηκαν Γιορτές Νεολαίας, Συνάξεις Εφήβων, Λειτουργικές Συναντήσεις Νέων. Ίδρυσε Σχολές Εκκλησιαστικών Τεχνών, με Τμήματα Αγιο­γρα­φίας και Ξυλογλυπτικής.

Διετέλεσε τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Έχει συμμετάσχει στις 30 Πανορθόδοξες Συνδιασκέψεις και στο Αντιαιρετικό Σεμινάριο ως εντεταλμένος της Μητροπόλεως Ιερισσού. Οργάνωσε αντιαιρετικά Συνέδρια και είναι τακτικός ομιλητής στο Σεμινάριο Πίστεως.

Συνεργάζεται με την Διαβαλκανική Ομοσπονδία Ορθοδόξων Νεολαιών στα πλαίσια της οποίας μετέβη σε Βουλγαρία, Σερβία, Μολδαβία. Οργάνωσε 2 Φεστιβάλ της Διαβαλκανικής και φιλοξένησε νέους των Βαλκανίων.

Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και βοήθησε τους Γκαγκαούζους στη Μολδα­βία και στην Ελλάδα.

Επισκέφθηκε ιεραποστολικά την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας και έκανε αντιαιρετικές ομιλίες σε Θεολογικές σχολές.

Την διετία 1991-93 υπηρέτησε ιεραποστολικά στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας ως συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και εκπρόσωπος στην Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου. Εργάστηκε για την ανασυγκρότηση της Εκκλησίας στην Αλβανία, όπου ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο.

Οργάνωσε την αντίσταση των Ορθοδόξων στην προσπάθεια του καθεστώτος να εκδίωξη τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Κινδύνευσε η ζωή του και αξιώθηκε του διωγμού, όταν απελάθηκε από το Αργυρόκαστρο στις 25 Ιούνιου 1993.

Εξυπηρέτησε ιερατικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο σε Ναούς της Κωνσταντινούπολης, στη μαρτυρική Σμύρνη και στη Μητρόπολη Μύρων της Λυκίας ως συνεργάτης του Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου. Ως ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Φίλων τού Αγίου Νικολάου των Μύρων επιμελείται την έκδοση του περιοδικού της Μητροπόλεως Μύρων.

Διηκόνησε στο έργο της Εξωτερικής Ιεραποστολής στο Κογκό στη Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής. Δίδαξε Ιεραποστολική, Ποιμαντική και Υμνολογία στην Θεολογική Σχολή «Άγιος Αθανάσιος Αθωνίτης». Έκανε Ιεραποστολική εργασία στην Κινσάσα και σε άλλες πόλεις τού Κογκό.

Συνέγραψε δεκάδες βιβλία πνευματικού και εποικοδομητικού χαρακτήρα. Φιλοξενείται συχνά σε ραδιοτηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς για πνευματικά θέματα. Προσκαλείται συχνά από Μητροπόλεις της Ελλάδος και τού εξωτερικού ως ομιλητής.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....