Επιτυχημένη Αιμοδοσία στην Καλλιμασιά Χίου

Ακόμα μία ημέρα αφιερωμένη στην εθελοντική αιμοδοσία καταγράφτηκε με επιτυχία στο ενεργητικό της Τράπεζας Αίματος της Ενορίας .

Πρωινό της Κυριακής της Απόκρεω 27 Φεβρουαρίου 2022, στην κατάλληλα προετοιμασμένη ενοριακή αίθουσα (Ξενώνα) ζήσαμε επί τέσσερις ώρες (από 9 π.μ. ως 1.00 μ.μ.) άλλη μία γιορτή του εθελοντισμού, της ανιδιοτελούς προσφοράς αίματος.

Πρόκειται για την 30η τακτική ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας, η οποία γίνεται στην Καλλιμασιά (από τον Ιούλιου του 2007), χωρίς να υπολογίζονται πολλές ακόμα τέτοιες ημέρες, από τον Μάιο του 1998, που δόθηκε το πρώτο ραντεβού στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Γενικού Νοσοκομείου Χίου μέχρι και τις αρχές του 2007.

Επί το έργον το κλιμάκιο της Ν. Υ. Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου με την αιματολόγο ιατρό κ. Ηλέκτρα Δημητρακοπούλου, την προϊσταμένη του Τμήματος Αιμοδοσίας κ. Άννα Σωτηρίου, τη νοσηλεύτρια κ. Κατερίνα Σφήκα και τον οδηγό του ειδικού οχήματος κ. Αντώνη Ρυθιανό.

Η διοργάνωση γίνεται από το Ίδρυμα ‘Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής” με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Προέδρου του Ιδρύματος Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου, μέσω της Τράπεζας Αίματος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς και την στήριξη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού. Ομάδα υποδοχής και στήριξης της όλης διαδικασίας, ο εφημέριος, υπεύθυνος της Αιμοδοσίας και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, τα μέλη της τριμελούς διαχειριστικής επιτροπής κ. κ. Αντώνης Ρυθιανός, Χρυσοβαλάντης Μάντικας και Παντελής Νεαμονίτης, Αντιπρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, Δημήτριος Κουκής, Ταμίας του Ιδρύματος και Γεώργιος Γιαννούμης Ταμίας του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Για ακόμη μία φορά να τονίσουμε ότι το ευχάριστο κλίμα που δημιουργείται σε κάθε ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας πηγάζει κυρίως από την ηθική ικανοποίηση που προκαλεί η ίδια η πράξη του εθελοντισμού και φυσικά διανθίζεται από την ευχάριστη διάθεση που ελεύθερα εξωτερικεύεται στον δικό μας ζεστό χώρο, όπου γίνεται η Αιμοδοσία.

Τα όποια εύσημα για την επιτυχία και αυτής της Ημέρας Αιμοδοσίας ανήκουν σε όλους και με όποιο τρόπο πήρε μέρος ο καθένας σε αυτή. Η συγκομιδή του τόσο αναγκαίου εθελοντικού αίματος, 30 φιάλες, παρόλες τις δυσκολίες της περιόδου, την οποία διανύουμε. Συγκομιδή αγάπης και προσφοράς στη συλλογική προσπάθεια όλων των εθελοντικών συλλόγων και φορέων, που δραστηριοποιούνται στην Αιμοδοσία.

 

 

Ευχαριστίες, συγχαρητήρια για την άψογη επιτέλεση της όλης διαδικασίας και ευχές για την ευόδωση του έργου τους, στο κλιμάκιο του Σταθμού Αιμοδοσίας που ενήργησε τις αιμοληψίες επί τέσσερις ώρες στην Καλλιμασιά, αλλά και σε όλα τα στελέχη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας.

Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλες τις ανάλογες προσπάθειες – εκδηλώσεις, όλων εκείνων των εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η προσφορά αίματος αποτελεί ύψιστη πράξη αγάπης και ανθρωπιάς και τούτο ας είναι το κίνητρο που θα μας οδηγήσει ένθερμα να υπηρετούμε το πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος συνεργαζόμενοι στενά με την υπεύθυνη και αρμόδια Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου της Χίου.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....