Εποπτική – βιωματική Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας

Tην Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Ιεράπετρας τελέσθηκε Θεία Λειτουργία με εποπτικό τρόπο για τους μαθητές της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου. Ήταν η τελευταία από μία σειρά εποπτικών Θείων Λειτουργιών, που τελέσθηκαν από τους πατέρες του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, με τον εκκλησιασμό και τη μετοχή των μαθητών όλων των τάξεων του 3ου Γυμνασίου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου με ζωηρό ενδιαφέρον και αυξημένη  προσοχή παρακολούθησαν τα τελούμενα. Τα παιδιά έψαλαν από τη θέση τους τα «Κύριε ελέησον», τα αντίφωνα και άλλα ψαλτικά μέρη της Θ. Λειτουργίας ενώ τα αναγνώσματα διαβάστηκαν τόσο στο αρχαίο κείμενο της Κοινής Ελληνιστικής γλώσσας του Ευαγγελίου όσο και στη νεοελληνική γλώσσα. Τα τελούμενα κατά τη Θεία Λειτουργία ερμήνευσε μετά το Ευαγγελικό ανάγνωσμα και στο «Κοινωνικό» ο Θεολόγος καθηγητής κ. Δημήτριος Χοϊλούς.

Στο τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος μίλησε στους μαθητές για τη σημασία του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας ως προτύπωσης και πρόγευσης της Βασιλείας του Θεού και για την ανάγκη ενεργούς μετοχής των χριστιανών στα τελούμενα μέσα στο ναό, όπως στα πρώτα χριστιανικά χρόνια, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο βαθύτερο νόημα της μεγάλης εορτής της Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού. Επίσης, για την επανάληψη της εκπαιδευτικής δράσης της συμμετοχής σε εποπτική-βιωματική Θεία Λειτουργία συνεχάρη τον παριστάμενο Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου κ. Χρυσοβαλάντη Ψαρουδάκη και τον Θεολόγο και Υποδιευθυντή του σχολείου κ. Χοϊλού, και ευχήθηκε ολόθερμα σε όλους καλά Χριστούγεννα. Ακολούθησε κέρασμα στο Αρχονταρίκι του ναού.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....