Έρχεται κακοκαιρία την Παρασκευή – Προσοχή σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Οι μετεωρολόγοι τις τελευταίες ώρες προειδοποιούν για κύμα κακοκαιρίας που θα σαρώσει τη χώρα μας αύριο Παρασκευή.

Από σήμερα το απόγευμα το αυτό σύστημα κακοκαιρίας θα προκαλέσει περαιτέρω επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στη χώρα μας αρχικά στη Μακεδονία, τη Χαλκιδική, τη βόρεια Θεσσαλία αλλά και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, το χαλάζι και τους έντονους κεραυνούς.

Μέσα στη νύχτα αλλά και αύριο Παρασκευή τα φαινόμενα αυτά θα απασχολήσουν αρκετές περιοχές του Ιονίου πελάγους, του ηπειρωτικού κορμού αλλά και του δυτικού και βόρειου Αιγαίου.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη.

Η εκτίμηση του Δρ Μετεωρολογίας Μιχάλη Σιούτα (makthes.gr):

Πέμπτη 1-9-2022
Καιρός: Τις πρωινές ώρες αίθριος, το μεσημέρι-απόγευμα συννεφιά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά και στην Κρήτη. Στη Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια, το Ιόνιο και τα παράκτια της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου.

Άνεμοι: Βοριάδες, στα πελάγη ασθενείς έως μέτριοι 3-5 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Στα ηπειρωτικά από 17 έως 34, στα νησιά από 21 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη το πρωί ηλιοφάνεια με συννεφιά, από το μεσημέρι τοπικές βροχές και καταιγίδες, ισχυρότερες τη νύχτα προς την Παρασκευή. Οι άνεμοι Βοριάδες ασθενείς έως μέτριοι 2-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς.

Στην Αττική το πρωί ηλιοφάνεια με συννεφιά, το μεσημέρι-απόγευμα τοπικές μπόρες στα βόρεια, το βράδυ βελτίωση. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 2-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

Παρασκευή-Σάββατο 2-3/9/2022
Την Παρασκευή άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες από το πρωί στη Μακεδονία, σταδιακά θα επεκταθούν και στη υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, το βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη. Το Σάββατο βελτίωση σ΄ όλη τη χώρα, εξαίρεση με τοπικές μπόρες η κεντρική-ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, οι Σποράδες, η ανατολική Θεσσαλία, η Εύβοια και η ανατολική Στερεά. Οι Βοριάδες στα πελάγη 3-5 τοπικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει με τις μέγιστες τιμές έως 31-34 βαθμούς.

Κυριακή-Δευτέρα 4-5/2022
Τις πρωινές ώρες αίθριος καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα συννεφιά με τοπικές μπόρες στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι Βοριάδες, ασθενείς έως μέτριοι 3-5, τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, με μέγιστες τιμές έως 32-34 βαθμούς.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....