Ερείπια Ορθόδοξου Παρεκκλησίου αποκαλύφθηκαν στην Κωνσταντινούπολη

Ένα Ορθόδοξο παρεκκλήσι το οποίο πιθανότατα χτίστηκε κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα από κατοίκους της περιοχής Bagcilar της Κωνσταντινούπολης, αποκαλύφθηκε από ομάδα ερευνητών της Πόλης κάτω σχολικό κτίριο.

Κατά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην περιοχή υπήρχε ένα ελληνικό χωριό, με τους Ορθόδοξους πιστούς να προχωρούν στην ανέγερση του παρεκκλησίου τα ερείπια του, οποίου αποκαλύφθηκαν δύο περίπου αιώνες μετά.

Από τις μέχρι σήμερα έρευνες που έχουν γίνει από την ομάδα ερευνητών-αρχαιολόγων, προέκυψε ότι μέχρι και πριν από τρεις δεκαετίες η είσοδος του παρεκκλησίου χρησιμοποιούνταν ως σιντριβάνι. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αποκαλυφθεί και η ένδειξη «ayazma», δηλαδή αγίασμα.

Ήδη έχει ληφθεί η απόφαση να προχωρήσουν άμεσα ανασκαφικές εργασίες για να έρθει στο φως και να αναδειχθεί το ιστορικό αυτό παρεκκλήσι των Ορθοδόξων πιστών. Η περιοχή στην οποία ανακαλύφθηκε το παρεκκλήσι είναι μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες της Κωνσταντινούπολης, με το όνομα Bagcilar να προκύπτει εξαιτίας των αμπελώνων που βρίσκονταν στο σημείο ανά τους αιώνες.

 

vema aus

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....