Εσθονία: Το Χρυσό Τιμητικό Παράσημο του Υπουργείου Εσωτερικών απονεμήθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Εσθονίας κ. Lauri Läänemets είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, το απόγευμα της Τετάρτης, 13 Σεπτεμβρίου, στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας Ταλλίν.

O Υπουργός καλωσόρισε με θερμούς λόγους τον Πατριάρχη, στον οποίο απένειμε το Χρυσό Τιμητικό Παράσημο του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ ο Υφυπουργός κ. Raivo Küüt ανέγνωσε τη σχετική απόφαση.

Τον Παναγιώτατο συνόδευε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος, καθώς και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίων, και Περιστερίου κ. Γρηγόριος.

 

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Εσθονίας

Συνάντηση με τον Εξοχ. Υπουργό Εξωτερικών της Εσθονίας κ. Margus Tsahkna είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, το απόγευμα της Τετάρτης, 13 Σεπτεμβρίου 2023, στο Υπουργείο Εξωτερικών στο Ταλλίν.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος, καθώς και οι Σεβ. Μητροπολίτες Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίων, και Περιστερίου κ. Γρηγόριος.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρακάθησε σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του η βουλευτής Ευγεν. κυρία Annely Akkerman, σε αίθουσα του Κοινοβουλίου, το μεσημέρι της Τετάρτης, 13 Σεπτεμβρίου.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής της Εσθονίας κ. Lauri Hussar είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου, το πρωί, στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....