Εβδομάδα Ιερατικών Κλίσεων στην Ι. Μ. Φθιώτιδος

Η Γ’ Εβδομάδα των Νηστειών έχει οριστεί από την Εκκλησία της Ελλάδος να είναι αφιερωμένη στις ιερατικές κλίσεις και οι κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις, αφιερωμένες στην αγία ιερωσύνη, με σκοπό να αναζωπυρωθούν οι ιερατικές κλίσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος την Γ’ Εβδομάδα των Νηστειών έχει καταρτίσει το ακόλουθο πρόγραμμα:

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

16:00 μ.μ. Ακολουθία Μεγάλου Αποδείπνου στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Το αναλόγιο θα διακονήσουν μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» – υποψήφιοι κληρικοί.

 

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

12:30 μ.μ. Ομιλία στους μαθητές του Πρότυπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ηρωδίωνα Ρίζο, Διευθυντή Γραφείου Συντονισμού Θείου Κηρύγματος Ι.Μ. Φθιώτιδος.

Θέμα: «Η καλλιέργεια των ιερατικών κλίσεων».

 

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

17:00 μ.μ. Ομιλία σε μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», στην αίθουσα Σεμιναρίων του Ωδείου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών με θέμα: «Προϋποθέσεις ιερωσύνης».

21:00 μ.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο «ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» με την παρουσία μαθητών του Πρότυπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας και του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» και υποψηφίων κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

 

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

08:45 π.μ. Σχολική εορτή για την 25η Μαρτίουστο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

 

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

07:00 π.μ. Διακονία ιεροπαίδων από το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, που θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας «ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», επί τη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

 

Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

18:00 μ.μ. Σύναξη Ιεροπαίδων και Αναγνωστών της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαμίας, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Θα ομιλήσει ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος με θέμα: «Η πορεία προς την Ιερωσύνη».

 

Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

18:00 μ.μ. Δ’ Κατανυκτικός Αρχιερατικός Εσπερινός και Ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Γιάγκου, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης, και Διευθυντή του Γραφείου Νεότητος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης με θέμα: «Το κάλλος των αρετών».

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεω

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....