Ευχαριστήρια Θεία Λειτουργία για την 15η Επέτειο Χειροτονίας του Μητροπολίτου Θηβών

Ευχαριστήρια Θεία Λειτουργία τέλεσε χτες, Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. . Γεώργιος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας, με την συμπλήρωση δεκαπέντε ετών από την εις Επίσκοπον χειροτονία του, ευχαριστώντας τον Τριαδικό Θεό για τις ευεργεσίες Του στην ταπεινότητά του.

Στη Θεία Λειτουργία τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ιερείς της Μητροπόλεώς , ενώ συμπροσευχόμενοι στη Θεία Λειτουργία, ενώνοντας τις προσευχές τους με τον Ποιμενάρχη , ήταν κληρικοί από όλη τη Μητροπολιτική επαρχία, Ηγούμενοι, Γερόντισσες, μοναχοί και μοναχές από τα Βοιωτικά Μοναστήρια, πνευματικά παιδιά του Σεβασμιωτάτου, συνεργάτες του και πιστοί, οι οποίοι εξέφρασαν το σεβασμό και την αγάπη τους προς τον Σεβασμιώτατο και του ευχήθηκαν υγεία, μακροημέρευση και δύναμη στο πολυεύθυνο έργο του.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά πανοσ. αρχιμ. π. Σεραφείμ Παυλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στους Αγίους Αναργύρους Κύρο και Ιωάννη, των οποίων την ανακομιδή των ιερών λειψάνων εορτάζει η Εκκλησία μας την ημέρα αυτή. Επίσης, αναφέρθηκε στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη  και τα χαρακτηριστικά της διακονίας του τονίζοντας την ακεραιότητα του χαρακτήρος του, το ήθος του, τη φιλανθρωπία του και το ανύστακτο ενδιαφέρον του για το ποίμνιό του.

Προ του Δι’ ευχών εκ μέρους του ιερού κλήρου της Μητροπόλεως μίλησε ο Γεν. Αρχιερ. Επίτροπος της Μητροπόλεως πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στην δεκαπενταετή ποιμαντορία του Σεβασμιωτάτου και του ευχήθηκε έτη πολλά και καλή δύναμη στην πολυεύθυνη διακονία του.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  κ. Γεώργιος στο λόγο του δοξολόγησε τον Τριαδικό Θεό για τις ευεργεσίες στην ταπεινότητά του και ευχαρίστησε τους παρισταμένους Ιερείς, τους Ηγουμένους, τις Γερόντισσες, τις μοναστικές αδελφότητες, τους συνεργάτες του και όλους τους πιστούς που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία προσευχόμενοι για την ταπεινότητά του αλλά και όσους εκδήλωσαν όλες αυτές τις μέρες την αγάπη τους προς το πρόσωπό του με αφορμή την 15η επέτειο της χειροτονίας του.  Ανέφερε ότι είναι δύσκολο πολλές φορές ο ποιμένας να είναι πατέρας και διοικητής μαζί και ζήτησε συγγνώμη από όσους στεναχώρησε χωρίς να το θέλει κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα ποιμαντορίας του. Επίσης, ανέφερε πως ό,τι καλό έχει γίνει στη Μητρόπολή  είναι έργο όλων και  αποτέλεσμα συνεργασίας και ευχήθηκε όλοι μαζί, κλήρος, λαός και πολιτεία να είμαστε ενωμένοι για το κοινό καλό.

Κατά τη διανομή  του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές των παρισταμένων, ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα στο πνευματικό κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....