Ευχέλαιο στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

Εν όψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, τη Δευτέρα 19η του μηνός Δεκεμβρίου ε.έ., επισκέφθηκε τη Σχολή Δοκιμών Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και τέλεσε το μυστήριο του ιερού Ευχελαίου, πλαισιούμενος από κληρικούς τις πόλεως του Διδυμοτείχου και των γειτονικών ενοριών. Το μυστήριο παρακολούθησαν η Διοικητής της Σχολής Αστυνόμος Α΄ Αναστασία Πουρναρά, το διδακτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής και 250 περίπου συνοριοφύλακες, που αυτό το διάστημα εκπαιδεύονται στις εγκαταστάσεις της Σχολής.

Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να μιλήσει στους εκπαιδευομένους για το νόημα της εορτής των Χριστουγέννων και για την αξία του χρόνου, ως πολύτιμου δώρου του Δημιουργού στον άνθρωπο, προκειμένου αξιοποιώντας αυτό το δώρο να υπερβεί τα πρόσκαιρα και εφήμερα αυτού του κόσμου και με προσμονή να προσβλέπει στα αιώνια και άφθαρτα, που επαγγέλεται ο Μονογενής Του Υιός.

Στο μυστήριο του Ευχελαίου μετέσχε και ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος στη συνέχεια είχε μία ιδιαίτερη συνάντηση με ομάδα συνοριοφυλάκων, που παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό  Πρόγραμμα· «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα», που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια συνεργασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος διένειμε την Καινή Διαθήκη στους εκπαιδευομένους ευχηθείς σε όλους φώτιση Θεού και ευλογία στην αποστολή τους.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....