Ἐγκαίνια Ἱεροῦ Ναοῦ Προφήτου Ἠλιοῦ Ἀνατολῆς Νέας Μάκρης

Κατά την Εκκλησιαστική Τάξη τελέστηκαν στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022 τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού Νέας Μάκρης (Ανατολής) από τον Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλο. 

Κατά τον Εσπερινό των Εγκαινίων πραγματοποιήθηκε η υποδοχή και η κατάθεση των Ιερών λειψάνων των Αγίων ενδόξων Οσιομαρτύρων Πατέρων των εν τη Ιερά Μονή Νταού Πεντέλης αναιρεθέντων και ακολούθως ο Σεβασμιώτατος  χοροστάτησε στον Εσπερινό συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων της περιοχής. Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στις φάσεις ανεγέρσεως του Ιερού Ναού και εξηγώντας λεπτομερώς την αξία και την θεολογική σημασία των Ιερών Εγκαινίων.
Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της τελετής των Εγκαινίων και ιερούργησε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνωρα Καραγιάννη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Νέας Μάκρης- Μαραθώνος Αιδεσ. Πρωτ. π. Κων/νο Αθανασόπουλο, τον εφημέριο του Ιερού Ναού Πανοσ. Αρχιμ. π. Αντώνιο Λουκόπουλο, τον Ευλαβ. Διακ. π. Ιωάννη Παπανικολάου καθώς και από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κηφισιάς και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου – Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Γρηγόριο Λιέπουρη, ο οποίος είχε τη γενική επιμέλεια των (35) τριακοστών πέμπτων Ιερών Εγκαινίων υποβοηθούμενος από τον Ιερολ. Αρχιδιάκονο π. Ιάκωβο Χρόνη και τους κ.κ. Γεώργιο Κουκούτση (οδηγό του Σεβασμιωτάτου) και Γεώργιο Αθανασόπουλο. Τους ύμνους των Εγκαινίων έψαλλε πολυμελής βυζαντινός χορός, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Δημητρίου Σκαρμούτσου.
Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος επήνεσε το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την πρόοδο των εργασιών. Στην αντιφώνηση ο εφημέριος του Ι. Ναού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν ώστε να φτάσει ο Ιερός Ναός στην σημερινή ημέρα.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....