«Γνωρίζει Πάσα Υφήλιος, Νικόλαε Τρισμάκαρ Τα Θαύματα, Των Σων Αρετών Το Πέλαγος…»

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, 6 Δεκεμβρίου , που η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού και μυροβλήτου.

Ο Σεβασμιώτατος στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Πρεσβύτερο Χειροτονία του π. Πορφυρίου Ζαχαράκη, προσφωνώντας τον καταλλήλως και τονίζοντάς του το μέγα και φοβερό του υψηλού υπουργήματος της Ιερωσύνης. Του επέστησε δε την προσοχή στην ευθύνη που φέρει ο φέρων την Ιερωσύνη Ιερεύς έναντι Θεού και ανθρώπων.

Πλήθη πιστών προσήλθαν στον Ναό του Αγίου Νικολάου προκειμένου να εναποθέσουν την ευλάβεια και την τιμή τους προς τον προστάτη και έφορο της μεγαλωνύμου ενορίας της πόλεώς μας.

Παρόντες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, τον οποίο και τίμησε ο Σεβασμιώτατος με τον Σταυρό του Αγίου Νικολάου για την στήριξη στο έργο της ενορίας και τη χρηματοδότηση που εξασφάλισε για τα αντιστηρικτικά έργα της Εκκλησίας, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, οι Βουλευτές κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κ. Χρήστος Κέλλας, κα. Στυλιανή Μπίζιου, ο Αρχηγός ΑΤΑ κ. Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Λιούπας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ κ. Γεώργιος Μιχαλόπουλος και ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαρίσης κ. Τρύφων Τσάτσαρος.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....