Η 41η Ιερατική Σύναξη στη Μητρόπολη Κορίνθου

Με την παρουσία του Θεοφιλεστάτου Βοηθού Επισκόπου και Πρωτοσυγκέλλου αγίου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και όλων των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου  πραγματοποιήθηκε χτες  Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024, η 41η Ιερατική Σύναξη στη «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ», στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου  κ. Διονυσίου, με την ευκαιρία των επερχομένων εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Ιδρυτού της Τοπικής Εκκλησίας Αποστόλου Παύλου «ΙΗ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2024».

Της Ιερατικής Συνάξεως προηγήθηκε προσευχή και στην συνέχεια ο Σεαβασμιώτατος κ. Διονύσιος ομίλησε στην σύναξη των Ιερέων για το Β’ Θεολογικό Συνέδριο Παυλείων Σπουδών με θέμα: «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΩΣ ΙΔΡΥΤΗΣ, ΠΟΙΜΕΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία της Ι. Μητροπόλεως  με το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και θα λάβει χώρα την Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2024, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ο Απόστολος Παύλος» της Ιεράς Μητροπόλεως , στην Αρχαία Κόρινθο. Ο Σεβασμιώτατος έδωσε πρακτικές οδηγίες για την καλύτερη πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων «ΙΗ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2024» αποδίδοντας έτσι την τιμή, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας στον «Πρώτο μετά τον Ένα» Απόστολο Παύλο, προστάτη, έφορο της Ιεράς Μητροπόλεως  και πολιούχο της ιστορικής πόλεως Κορίνθου, αναλύοντας το καταρτισθέν πρόγραμμα. Επιπρόσθετα, διευκρίνισε και τον τρόπο διεξαγωγής του Παγκορινθιακού προσκυνήματος στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας και στα λοιπά Σεβάσματα της Ιεράς Νήσου Τήνου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 και Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024. Επίσης, έδωσε Ποιμαντικές συμβουλές για τρέχοντα Εκκλησιαστικά σοβαρά θέματα, ευχόμενος όπως ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, δια πρεσβειών του Αποστόλου των Εθνών Παύλου και Ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας να μας σκεπάζει και να μας καθοδηγεί πάντοτε. Προ της λήξεως του Συνεδρίου, ο Σεβασμιώτατος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην εκδημία του πρώην Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κυρού Αγαθόνικου, Κορινθίου στην καταγωγή, και ετέλεσε μετά των Ιερέων των μετεχόντων στην Σύναξη Νεκρώσιμο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής Αυτού.

Η 41η Ιερατική Σύναξη έληξε με ευχές του Σεβ. προς τους Κληρικούς, την επίδοση των Βεβαιώσεων Συμμετοχής παρακολούθησης του Α’ Συνεδρίου Παυλείων Σπουδών στους Ιερείς, που συμμετείχαν σε αυτό, περατώθηκε δε ψάλλοντας οι Ιερείς μας την φήμη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου και του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου  αγίου Κεγχρεών.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....