Ο Μητροπολίτης Σύρου επισκέφτηκε την Άνδρο

Με την παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καλυβαρίου-Βαρυδίου, του Αντιδημάρχου Άνδρου κ. Γιαννίση, της Αντιδημάρχου Γαυρίου κας Αθηνάς Κοζανίτου, της Δημοτικής Συμβούλου κας Μαρίας Βενετίκη και όλων σχεδόν των κατοίκων της περιοχής Βαρυδίου και του γειτονικού Καλυβαρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε απόψε την Ακολουθία του Αγίου Ελαίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με τη συμμετοχή Εφημερίων της περιοχής και του Εφημερίου του Ναού Πρεσβύτερου Δημητρίου Μσκρίνα, στον οποίο απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, τιμών την υπερτριακονταετή διακονία του στις απομακρυσμένες Ενορίες της Άνδρου.
Στο κήρυγμα του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην κατανυκτική περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής, στη συμβολή της νηστείας και της προσευχής στην πνευματική βελτίωση των πιστών και στην άνοδο τους στην Κλίμακα των αρετών, όπως την περιγράφει στο ομώνυμο έργο του ο Άγιος Ιωάννης, ο επιλεγόμενος της Κλίμακος.
Προέτρεψε, τέλος, τους πιστούς να προσεύχονται, να εκκλησιάζονται, να συμμετέχουν στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και να γαλουχούν τα παιδιά τους με την πίστη στο Θεό και την αγάπη προς την Εκκλησία.

 

 

 

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου Άνω Απροβάτου στην Άνδρο ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’

 

Με την λειτουργική συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Οικονόμου Νικολάου Στρατή, και των Διακόνων, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β‘ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου Άνω Απροβάτου Άνδρου, με την παρουσία πολλών πιστών, τηρούντων τα ισχύοντα μέτρα υγειονομικής προστασίας.
Στο κήρυγμα του, εξ αφορμής της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε περί της νηστείας, της προσευχής και της πίστεως.
Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι προσευχόμεθα όχι μόνο για τους εαυτούς μας αλλά και για όλους όσοι είναι απόντες από την θεία λειτουργία και νηστεύουμε για να χαλιναγωγήσουμε τις επιθυμίες και τα πάθη μας.
« Η νηστεία, όμως, και η προσευχή», υπογράμμισε,
«νοηματοδοτούνται και αποκτούν περιεχόμενο από την πίστη, χωρίς την οποία και νηστεία και προσευχή είναι μάταιες».
Ευχαρίστησε, τέλος, και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, τους Επιτρόπους, τον ιεροψάλτη και τους επιμελητές για την τάξη και την ευπρέπεια, διένειμε ευλογίες στα παιδιά και σε όλους που παρευρίσκοντο φυλλάδια με τον Εθνικό Ύμνο και ευχήθηκε για το άγιο Πάσχα.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....