Η Ακολουθία του Μεγάλου Κανόνα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στο Αρκαλοχώρι

Το απόγευμα της Τετάρτης 6ης Απριλίου τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι, η Ακολουθία του Μεγάλου Κανόνα χοροστατούντος εκ του παραθρονίου, του Σεβ. Μητροπολίτης  κ. Ανδρέα.
Στην ακολουθία έλαβε μέρος ο Αν. Γενικός Αρχιερατικός και Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης ενώ το αναλόγιο διακόνησε ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Καπελάκης. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο διάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το Μεγάλο Κανόνα του Αρχιεπισκοπου Κρήτης Αγίου Ανδρέα, όπου ξετυλίγεται σε πνεύμα μετανοητικής βιωματικής μαθητείας, σύνολη η Παλαιά και Καινή Διαθήκη, μετά της εκκλησιαστικής εμπειρίας του Αγίου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Άγιος Ανδρέας διακρίνει εκ των βιωμάτων Του, όχι μόνο τις σχέσεις, μεταξύ νοος, καρδιάς, ψυχής, αλλά και την πορεία της μετάβασης, απο το εμπαθές της αμαρτίας, στο απαθές των θείων καταστάσεων. Στο Μεγάλο Κανόνα προσκομίζεται η μετάνοια, της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, δυσεύρετη στην ιστορία της Εκκλησίας, ως παράδειγμα όλων μας στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....