Η Απόδοση της εορτής του Πάσχα στο Northcote της Βικτώριας

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε η Ακολουθία της Αποδόσεως της εορτής του Πάσχα, το βράδυ της Τρίτης, 23 Μαΐου (βραδινή Θεία Λειτουργία) στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Παναγίας «Άξιον Εστί», στο Northcote της Βικτώριας. Προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Northcote, μεταξύ των οποίων ο π. Χριστόδουλος από την Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Αδελαΐδος ο οποίος επισκέπτεται αυτές τις ημέρες τη Βικτώρια.

Έψαλαν καθηγητές και μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, από το παράρτημα της Περιφέρειας Northcote.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, διαβίβασε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου και αναφέρθηκε στη χαρά της Αναστάσεως που θα πρέπει να ζούμε όλοι στην καθημερινότητά μας. «Δε θα πρέπει να είμαστε μίζεροι και να έχουμε απελπισία στη ζωή μας», τόνισε και συνέχισε: «Να μη μας ρωτάνε οι συνάνθρωποί μας ‘τι κάνεις;’ κι εμείς να απαντάμε αρνητικά, λέγοντας συνήθως ότι ‘θα μπορούσα να ήμουν καλύτερα’. Ο Χριστός ανέστη και ανέστη για μας. Δεν υπάρχει πια μιζέρια για εκείνον που πιστεύει και ζει την Ανάσταση του Χριστού. Μόνο χαρά, μόνο αγάπη, μόνο ειρήνη!».

Ο Θεοφιλέστατος επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη τακτικού εκκλησιασμού των πιστών και συμμετοχής όλων στη Θεία Λειτουργία. «Η Θεία Λειτουργία είναι το θαύμα που φέρνει τον Θεό στη γη», τόνισε, «και γίνεται η παρουσία του Θεού έντονη και ζωντανή στην καρδιά μας και στην ζωή μας».

Περισσότερες φωτογραφίες στο vema aus (ΠΗΓΗ)

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....