Η Άρτα εορτάζει τον Όσιο Μάξιμο τον Γραικό – Χθες τιμήθηκε ο εξ Άρτης Νεομάρτυς Ζαχαρίας στην γενέτειρά του

Εορτάζει σήμερα. Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, το απόγευμα, ετελέσθη Μέγας Εσπερινός επί τη μνήμη του εξ Άρτης Οσίου Μαξίμου του Γραικού, στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου, στην Άρτα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας ετόνισε ότι “με ορθόδοξη πίστη ελληνική παιδεία και ρωμαίικη παράδοση φωτίζει διαχρονικά ο άγιος Μάξιμος ο Γραικός”.

Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού, ετέθη εις προσκύνησιν απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Μαξίμου του Γραικού. Μαζί με την μνήμη του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, τελείται την ίδια ημέρα και η Σύναξις της Παναγίας της Παραμυθίας, αντίγραφο της οποίας φυλάσσεται στον εν Άρτη Ναό του Αγίου Μαξίμου.

 

 

 

 

 

Ο εξ Άρτης Νεομάρτυς Ζαχαρίας ετιμήθη στην γενέτειρά του

 

Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, το πρωΐ, στο πανηγυρίζον φερώνυμο του Αγίου Παρεκκλήσιο, της εν Άρτη Ιεράς Μονής Κάτω Παναγιάς, ελειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, επί τη μνήμη του Νεομάρτυρος Ζαχαρίου, του εξ Άρτης.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης , στο Κήρυγμά του, ετόνισε, ότι “ο μετανοών νικά τον θάνατο”.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....