Η Άρτα υποκλίθηκε στην Πολιούχο της Αγία Θεοδώρα

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 το πρωί, στην Άρτα, η Πολιούχος και Προστάτιδά της Αγία Θεοδώρα.

Την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, συμπροσευχομένου του Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Το Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στην φωτεινή προσωπικότητα της Αγίας Θεοδώρας, που αποτελεί οδοδείκτη πνευματικής πορείας για τους ανθρώπους των σκοτεινών καιρών μας.

Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας, καθώς και των χαριτοβρύτων Λειψάνων της, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προς ευλογία και αγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών, χωρίς όμως, την συμμετοχή μαθητών των Σχολείων για λόγους δημόσιας υγείας.

Ευλαβείς Χριστιανοί συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, αλλά και στην λιτάνευση, προκειμένου να λάβουν την χάρη της Αγίας Θεοδώρας.

Ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο, τους επισήμους, αλλά και τους πιστούς, που συμμετείχαν στην εορτή τηρώντας τις υγειονομικές διατάξεις αντιμετώπισης της πανδημίας.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Γεώργιος Στύλιος, ενώ παρέστησαν, εκπρόσωποι Κομμάτων του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων Φορέων.

Φωτογραφίες

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....