Η χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης

Με εκκλησιαστική κατάνυξη και την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, ενώ τηρήθηκαν αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.
Αρχικά τελέσθηκε ο Όρθρος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, ο οποίος στη συνέχεια προέστη της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.
Την εορταστική εγκύκλιο του σεπτού Ποιμενάρχη μας ανάγνωσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλος Μαντζαβράκος.
Επισφραγίζοντας την πανηγυρική λατρευτική σύναξη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στην ταπεινή γέννηση του Χριστού, αλλά και στα φρικτά μαρτύρια, που Τον οδήγησαν στον σταυρικό θάνατο, επισημαίνοντας ότι ο Υιός του Θεού δεν εξαίρεσε τον εαυτό Του από τους ανθρώπους, επειδή ήθελε με τον βίο Του επί Γης να παραδειγματίσει και να ενδυναμώσει διαχρονικά όσους διαβαίνουν τον δύσβατο δρόμο της αρετής και της δοκιμασίας. Ολοκληρώνοντας, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας προέτρεψε τους πιστούς να μην απογοητεύονται από τα εμπόδια και τις δυσκολίες που συναντούν στη ζωή τους, αλλά να κρατούν στέρεη την πίστη και την ελπίδα. Παράλληλα ευχήθηκε για το νέο έτος ψυχική και σωματική υγεία, χαρά και κατά Θεόν προκοπή.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....