Η διαδικτυακή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ιμβρίων

Ο Σύλλογος Ιμβρίων στέλνει στους απανταχού Ιμβρίους και φίλους της Ίμβρου τις ευχές του για καλοχρονία διαδικτυακώς, μέσω βιντεοσκοπημένης εκδήλωσης με πλούσιο «άρωμα Ίμβρου», καθώς η πανδημία δεν επιτρέπει για δεύτερη συνεχή χρονιά την πατροπαράδοτη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στην έδρα του Συλλόγου.

Την εκδήλωση τίμησαν, απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος. Εκ μέρους της πολιτειακής ηγεσίας της Ελλάδας, το δικό τους μήνυμα και τις ευχές τους έστειλαν η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, και ο Τομεάρχης Εξωτερικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και τ. Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Ίμβρου (ΕΠΣΙ) κ. Στυλιανός Μπερμπέρης όπως επίσης ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης και Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου Ιμβρίων κ. Σταύρος Τζουλάκης, ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτριος Κάρναβος, ο Δημάρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Ιωάννης Φωστηρόπουλος και, τέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων, κ. Γιώργος Παπαθεοδώρου.

Ο χαιρετισμός του Οικουμενικού Πατριάρχου

«Δοξάζουμε τον Θεό της αγάπης γιατί η Ίμβρος, παρά τα ανείπωτα δεινά των τελευταίων δεκαετιών, δεν λύγισε», υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο Παναγιώτατος κ.κ. Βαρθολομαίος, ενώ έκανε ειδική μνεία στην επαναλειτουργία των ελληνικών σχολείων του νησιού την τελευταία δεκαετία.

«Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς όλους αυτούς που άντεξαν», επισήμανε, «και προς τους συλλόγους μας οι οποίοι αγωνίστηκαν σθεναρά για τα συμφέροντα της Ίμβρου και των Ιμβρίων». «Η προσπάθεια βέβαια πρέπει να συνεχιστεί με τη συμμετοχή όλων μας», προσέθεσε, «για να διατηρηθεί το αποτύπωμα του γένους μας στο νησί, για να μην σταματήσει η ανάκαμψη και η ανοδική πορεία, για να διασφαλιστεί η καλή λειτουργία των σχολείων μας, για να διαφυλάξουμε τη γεμάτη αλήθεια, ομορφιά και ανθρωπιά παράδοσή μας».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι κάθε φορά που επισκέπτεται την Ίμβρο, γεμίζει η ψυχή του αγαλλίαση και ελπίδα, ενώ μαζί με τις πολλές μνήμες από το παρελθόν, τον κατακλύζει η χαρά για όσα θετικά βλέπει να εξελίσσονται σήμερα σε αυτόν τον τόπο.

«Τίποτα δεν επιτυγχάνεται χωρίς εγρήγορση και αγώνα, χωρίς συνεχή προσπάθεια και αυτοθυσία», υπογράμμισε σε άλλο σημείο, ενώ επισήμανε πως «το ενδιαφέρον για την πορεία της Ίμβρου είναι καθήκον ιερό, εν επιγνώσει ότι αν εμείς οι ίδιοι δεν ενδιαφερθούμε για τη μικρή πατρίδα μας, κανείς άλλος δεν πρόκειται να το πράξει».

Τέλος, ο Παναγιώτατος έκανε γνωστό ότι θα βρίσκεται σε λίγες μέρες στα άγια χώματα της Ίμβρου, για την πανήγυρη του Αγίου Τρύφωνος, στο φερώνυμο εξωκλήσι.

Ακολουθεί το βίντεο με ολόκληρη την εκδήλωση:

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....