«Η δύναμίς Του εν ασθενεία τελειούται»

Κατά την Ε’ Κυριακή των Νηστειών, 10 Απριλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στην ενορία Αγίας Τριάδος Θρακομακεδόνων.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι Ιουδαίοι της εποχής του Χριστού ανέμεναν τον Μεσσία είτε ως έναν ισχυρό βασιλέα από τη βασιλική γενιά του Δαυίδ, ο οποίος θα κατέλυε όλες τις αυτοκρατορίες και θα τοποθετούσε τον Ισραηλιτικό λαό υπεράνω όλων των εθνών, είτε ως έναν Αρχιερέα καταγόμενο από τον Ααρών, που με τη δύναμη του Θεού θα κατίσχυε των εχθρών του ισραηλιτικού λαού. Όμως η πραγματικότητα είναι άλλη: ο Μεσσία θα παραδοθεί σε χέρια ανόμων, θα βασανιστεί, θα σταυρωθεί και θα πεθάνει εγκαταλελειμμένος από όλους.

Όσο κι αν αυτή η προοπτική δυσαρέστησε κάποιους από τους μαθητές του Χριστού, όσο και πολλούς άλλους στις ημέρες μας, η αλήθεια της εξουσίας του Υιού του Θεού κρύβεται σε αυτή την αδυναμία: «οι δοκούντες άρχειν των εθνών» δεν έχουν θέση στη Βασιλεία Του. Σε αυτή ζουν και αγιάζονται όσοι ρυθμίζουν τη ζωή τους ώστε να μην γίνονται άρχοντες των υπολοίπων, αλλά αρχόμενοι, όχι αφέντες αλλά διάκονοι.

Λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών και της Ανάστασης του Κυρίου ας αντιληφθούμε ότι «η δύναμίς Του εν ασθενεία τελειούται». Η εν ασθενεία δύναμίς Του θεραπεύει τα τραύματά μας και μας οδηγεί στη Βασιλεία Του.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....