Η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Παϊσίου – Ι.Μ. Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου

Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ: Η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Παϊσίου
Ιεροπρεπώς και μέσα κλίμα κατανύξεως, τελέσθηκε εις το Καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου το πρωί του Σαββάτου 26 Φεβρουαρίου 2022 (πρώτο Ψυχοσάββατο του έτους ή Σάββατο των Ψυχών), η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος,  κατά την διάρκεια της οποίας προέβη και εις την πρώτη του, εις Πρεσβύτερον Χειροτονία, του Οσιολογιωτάτου Ιεροδιακόνου π.  Παϊσίου, αδελφού του εν λόγω Ησυχαστηρίου.
Με πατρικούς λόγους αγάπης ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε στον νεοχειροτονούμενο τονίζοντας την αξία του μεγίστου υπουργήματος της Ιερωσύνης, αλλά και τον ουσιαστικό της ρόλο που έχει στην κοινωνία, ιδίως στην σημερινή εποχή όπου τα προβλήματα είναι πολλά και οι δυσκολίες ποικιλόμορφες, τόσο για την Πατρίδα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Εν συνεχεία με απλές σκέψεις, του υπενθύμισε τα βασικά στοιχεία του λειτουργού των Μυστηρίων της Εκκλησίας, παροτρύνοντας τον, πάντοτε να τα τιμάει και να τα δοξάζει, έχοντας μέσα στην καρδιά του αναμμένη την λαμπάδα της αρετής αλλά και επίγνωση της αναξιότητος και ομολογία της αγάπης του προς τον Κύριο που είναι ο Πατήρ, ο Σωτήρας και ο Χορηγός πάντων των αγαθών.
Τέλος, αναφέρθηκε εν συντομία στο έργο και την προσφορά του μακαριστού Γέροντος του και ιδρυτού του Ι. Ησυχαστηρίου, αοιδίμου Αρχιμ. π. Κυρίλλου Κεχαγιόγλου, πνευματικός καρπός του οποίου υπήρξε ο νέος Πρεσβύτερος, προτρέποντας τον να ακολουθήσει το παράδειγμά του και να συνεχίσει να είναι απλός και ταπεινός, έχοντας υπακοή στον Ηγούμενο και διακονώντας με αυταπάρνηση το Μοναστήρι και την Εκκλησία του Χριστού να ξεκουράζει τους πιστούς και τους προσκυνητές, οι οποίοι θα προσέρχονται σ΄αυτό, αναζητώντας ένα λιμάνι πνευματικής αναψυχής και λύσεις στα προβλήματα και τις δυσκολίες τους.
Καταλήγοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε  υπέρ καταπαύσεως του πολέμου στην Ουκρανία προτρέποντας όλους να προσευχηθούν εγκαρδίως υπέρ της επικρατήσεως της Ειρήνης.
Προ της Απολύσεως τελέσθηκε Αρχιερατικό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των κεκοιμημένων αδελφών, ενώ ο νέος Καθηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου «Παντοκράτορος» Μελισσοχωρίου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Αντώνιος Κοτζαμάνης, στην σύντομη προσλαλιά του, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για τη χαρά που προσέφερε στη Μονή καθώς επίσης και για το συνεχή και ανύσταχτο ενδιαφέρον με το οποίο περιβάλει την αδελφότητα, αλλά και γενικότερα στις Ιερές Μονές της επαρχίας μας, δίδοντας κουράγιο και δύναμη, ώστε να συνεχίζεται ο πνευματικός αγώνας και το φιλόχριστον έργον που επιτελείται σ΄ αυτές.
Ακολούθως πραγματοποιήθηκε Τρισάγιο επί του μνήματος του μακαριστού Αρχιμ. π. Κυρίλλου Κεχαγιόγλου, Κτίτορος, Γέροντος και Α΄ Καθηγουμένου του Ιερού Ησυχαστηρίου, και εν συνεχεία προσεφέρθη μοναστηριακό κέρασμα και επίσημη τράπεζα κατά την διάρκεια της οποίας όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν λόγους πνευματικής οικοδομής και να ευχηθούν στον νέο Πρεσβύτερο της Μονής.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....