Η Εκδήλωση “Νεομάρτυρες. Από την θυσία στον ουρανό” της Μητρόπολης Νεαπόλεως αυτή την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 21:00 στην 4Ε

Με επιτυχία η Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως οργάνωσε την  εκδήλωση “Νεομάρτυρες, από την θυσία στον ουρανό”, στην Μονή Λαζαριστών .

Θα την παρακολουθήσουμε αυτή την Κυριακή στις μικρές μας οθόνες από την τηλεόραση της 4ε στις  21:00

 

 

Μια εκδήλωση παραδοσιακής μουσικής, την καλλιτεχνική επιμέλεια της οποίας είχε ο Πάρης Γκούνας. Σε αυτή τραγούδησαν  οι π. Ελεύθεριος Κουτσαυτάκης, Παναγιώτης Δρακοπούλος, Εύη Κουτσαυτάκη και Γιάννης Λίτσιος καθώς και η Μαρία Λαδά και ο π. Νικηφόρος Καλαϊτζίδης, που είχε  και την επιμέλεια των κειμένων. Την ορχήστρα αποτέλεσαν  οι Αλέκος Ζώρας στο κλαρίνο καθώς και οι Γιώργος Μουρατίδης και Γιώργος Σφακιανάκης σε Ποντιακή και Κρητική λύρα αντίστοιχα. Σε ούτι και λαούτο οι Κώστας Παπαγιαννίδης και Γιώργος Πλαζομίτης καθώς και ο Σάκης Ξενούδης στο κανονάκι και στο τραγούδι, ενώ στο βιολί ήταν  ο Αστέριος Τρακάς.

Συμμετοχή στην εκδήλωση είχαν η χορωδία της σχολής Βυζαντινής μουσικής “Ιωσήφ ο Υμνογράφος” καθώς και κλιμάκιο  της χορωδίας του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων. Τέλος σε αυτή έδωσαν το παρόν, το χορευτικό συγκρότημα του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων, ο σύλλογος Κρητών Βρακοφόρων Μακεδονίας και το Ποντιακό τμήμα του συλλόγου Ανθοκήπων Ευκαρπίας.

Χοηγοί Επικοινωνίας ήταν η τηλεόραση της 4Ε (θα δείτε την εκδήλωση την Κυριακή 3/12 στις 21:00 ) και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Λυδία

 

     

 

 

     

 

 

     

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....