Η Εκκλησία της Ελλάδος περί της τιμητικής εκδήλωσης για τον Γρηγόριο Στάθη

Κατόπιν προτάσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τις Συνεδρίες Αυτής του Ιανουαρίου και του Μαΐου 2022, αποφάσισε την απονομή του τίτλου του Επιτίμου Διευθυντού του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Ελλογιμώτατο  κ. Γρηγόριο Στάθη, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος διετέλεσε επί πεντηκονταετία επιστημονικός συνεργάτης και Διευθυντής του Ιδρύματος. Το σχετικό Συνοδικό Τιμητικό Πιττάκιο θα επιδοθεί στον τιμώμενο σε ειδική τιμητική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Μεγάλη Αίθουσα της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 στις 12:30.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, μετά το καλωσόρισμα από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, ο Χορός Ψαλτών “Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης” υπό την χοραρχία του Ελλογιμωτάτου Καθηγητού κ. Αχιλλέως Χαλδαιάκη, Κοσμήτορος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα ερμηνεύσει μελοποιήματα του τιμώμενου κ. Γρηγορίου Στάθη. Θα ακολουθήσει η προσφώνηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, η απονομή του τίτλου του Επιτίμου Διευθυντού του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας στον τιμώμενο και η επίδοση σε αυτόν του σχετικού Συνοδικού Τιμητικού Πιττακίου. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ευχαριστήρια αντιφώνηση του Ομοτίμου Καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γρηγορίου Στάθη.

Στον χώρο του Συνοδικού Μεγάρου θα παραστούν μόνον όσοι έχουν λάβει σχετική Πρόσκληση, ενώ η Εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας για όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν, μέσω του διαδικτυακού συνδέσμου: https://youtube.com/channel/UCaLlsq6F4QMhFJAJEiMKzPQ

(Κανάλι του ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ YouTube).

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....