Η Εκκλησία της Ελλάδος στο πλευρό των ορφανών παιδιών και των προσφύγων από την Ουκρανία

Τη διαβεβαίωση πως η Εκκλησία θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στους πρόσφυγες της Ουκρανίας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα ανήλικα παιδιά που έχουν χάσει τους γονείς τους, έδωσαν την Τρίτη, 5 Απριλίου, σε συνάντηση που είχαν με τον Ουκρανό Πρέσβη στην Αθήνα, κ. Σεργκέι Σουτένκο, ο Πρόεδρος της ΜΚΟ «Συνύπαρξις» της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, και ο Γενικός Διευθυντής του συγκεκριμένου Οργανισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, π. Παντελεήμων Παπασυνεφάκης.

Πρόκειται για συνάντηση στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει η Εκκλησία της Ελλάδος με την Ουκρανική κυβέρνηση για να παράσχει, με εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, κάθε δυνατή βοήθεια στους πρόσφυγες. Στη συνάντηση ήταν επίσης παρούσα η πρόξενος της Ουκρανίας και αρμόδια για το θέμα των προσφύγων, κ. Άννα Τισένκο, και ο επικεφαλής του πολιτικού τομέα της ουκρανικής πρεσβείας, κ. Volodymyr Liashenko.

Ο κ. Σουτένκο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την άμεση κινητοποίηση των μηχανισμών της Εκκλησίας να προσφέρουν βοήθεια στους Ουκρανούς συμπατριώτες του, μετά τη συνάντηση που είχε, όπως είπε, ο ίδιος με τον Αρχιεπίσκοπο. Τόνισε τις αδελφικές σχέσεις που συνδέουν τον Ελληνικό με τον Ουκρανικό λαό και την βαθιά εκτίμηση για τη βοήθεια που προσφέρει η χώρα και η Ορθόδοξη Εκκλησία τις δύσκολες αυτές ώρες.

Από την πλευρά τους ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας και ο π. Παντελεήμων Παπασυνεφάκης διαβεβαίωσαν τον κ. Σουτένκο πως η Εκκλησία είναι έτοιμη σε επίπεδο δομών και προσωπικού, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, να προσφέρει άμεσα φιλοξενία και κάθε δυνατή βοήθεια στα ορφανά παιδιά από την Ουκρανία.

Ο Γεν. Διευθυντής της «Συνύπαρξις» παρουσίασε αναλυτικά τις δομές και το πρόγραμμα των παιδιών που φιλοξενούνται ήδη από άλλες χώρες, υπογραμμίζοντας πως η Εκκλησία κάνει ό,τι είναι δυνατό, ώστε αυτά τα παιδιά να επιστρέψουν σύντομα στην πατρίδα τους ή σε ασφαλές περιβάλλον, με προτεραιότητα να ενωθούν πάλι με τις οικογένειές τους.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να είναι σε άμεση επαφή, ώστε να λύνονται απευθείας όλα τα προβλήματα που προκύπτουν και αφορούν τις οικογένειες των Ουκρανών προσφύγων και ιδιαίτερα των ορφανών παιδιών.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....