Η Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας για την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου

Η σχολική κοινότητα του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας, πληροφορηθείσα την αδόκητη εκδημία του Μητροπολίτου Δράμας Παύλου Αποστολίδη, εκφράζει την βαθύτατη οδύνη της για το θλιβερό άγγελμα.

Ο εκλιπών Ιεράρχης υπήρξε ακόμη ένας από τους αποφοίτους της εκατόχρονης Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας οι οποίοι διηκόνησαν την Εκκλησία από την θέση του Επισκόπου. Επωμισθείς ευθύνην διαποιμάνσεως ποιμνίου ακριτικής περιοχής, αγωνίσθηκε τον αγώνα τον καλόν, εφαρμόζοντας όσα διδάχθηκε και κατά την μαθητεία του στην γεραρά Εκκλησιαστική μας Σχολή.

Ο μακαριστός Παύλος ομολογούσε το πέρασμά του από το Σχολείο μας και μαρτυρούσε για την προσφορά του Σχολείου αυτού στην Εκκλησία, την κοινωνία, την πατρίδα μας, τον κόσμο ολόκληρο. Μπορούμε να καταθέσουμε υπευθύνως ότι όχι απλώς δεν λησμόνησε ποτέ αυτή του την μαθητεία, αλλά στάθηκε γενναιόδωρος αρωγός όποτε του το ζήτησε η Σχολή μας. Ανεξίτηλη έχει χαραχθεί στη μνήμη εκπαιδευτικών και μαθητών η τριήμερη αβραμιαία φιλοξενία του Γυμνασίου μας κατά το σχολικό έτος 2013- 2014 στην πόλη της Δράμας, ενώ είναι βέβαιο ότι και οι τελειόφοιτοί μας του σχολικού έτους 2015-2016 θα θυμούνται ες αεί την γενναιοδωρία με την οποία ενίσχυσε οικονομικά την εκπαιδευτική 2 τους επίσκεψη στην αγιασμένη γη του μαρτυρικού Πόντου και την Κωνσταντινούπολη. Το βέβαιον είναι ότι τέτοιες κινήσεις, οι οποίες γίνονται χωρίς προσδοκίαν ανταποδόσεως, προϋποθέτουν γενναιοδωρία καρδίας και αγάπη αρχοντική. Τέτοια αναστήματα, τέτοιες ψυχές προσπαθεί να σμιλεύει το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας κατά την εκατόχρονη αγωνιστική πορεία του στον στίβο της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.

Σύμπασα η σχολική μας κοινότητα εκφράζει τα συλλυπητήριά της στο ποίμνιο της Μητροπόλεως Δράμας που ορφάνεψε, καθώς και στους οικείους του. Εύχεται, μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και κραταιών προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, όπως ο Θεός αναπαύσει την ψυχή του εκλιπόντος Μητροπολίτου εν σκηναίς δικαίων. Είμαστε βέβαιοι δε, ότι μεσίτης του ενώπιον του Δικαιοκρίτου Θεού θα είναι και ο Άγιος Γεώργιος ο Καρσλίδης, για την ανακομιδή των λειψάνων και την αγιοκατάταξη του οποίου ευλαβώς είχε μεριμνήσει ο μακαριστός απόφοιτός μας, Μητροπολίτης Παύλος.

Αιωνία του η μνήμη!

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....