Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ταμιάθεως Γερμανού από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Ανδρέα, στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου, έλαβε χώρα η ενθρόνιση του Τιτουλάριου Μητροπολίτη Ταμιάθεως κ.  Γερμανού. Ο Σεβασμιώτατος κ. Γερμανός, διακριθείς πάντα για το ήθος του, την ευπρέπειά του και την αφοσίωσή του στην Ορθόδοξη Εκκλησία και πίστη, ήταν βαθύτητα συγκινημένος όταν τον κάλεσε κοντά του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄. Την πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου πραγμάτωσε ο Προκαθήμενος του Αλεξανδρινού Θρόνου, πριν από ημέρες στην Αγία Αικατερίνη του Σουέζ, κατά την τελετή των Θυρανοιξίων του ομώνυμου Ιερού Ναού, όταν και πάλι του ζήτησε να πλησιάσει κοντά του, για να αναγγείλει τον προβιβασμό του ενώπιον του χριστεπώνυμου πλήθους που είχε κατακλύσει τον Ναό.

Τότε, σείστηκε ο εσώτερος χώρος του Ναού, από την καθολική αποδοχή των πιστών μέσω της επανάληψης της λέξης «Άξιος», που στεντόρεια φώναξε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου, πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση Τιτουλάριου Μητροπολίτη Ταμιάθεως κ. Γερμανού, ικανοποιώντας την συνοδική απόφαση και την επιθυμία των πιστών προς το πρόσωπό του, Ο Σεβασμιώτατος με συγκίνηση ευχαρίστησε τον Πατριάρχη του για την σπουδαία τιμή της ιερατικής του αναβάθμισης.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κάλεσε κοντά του τον παρευρισκόμενο εκπρόσωπο της Ελληνικής Κοινότητας  Αλεξανδρείας και Α΄ Αντιπρόεδρό της, κ. Ανδρέα Βαφειάδη, ο οποίος είχε την ονομαστική του εορτή, και αφού του ευχήθηκε τα χρόνια πολλά, παράλληλα τόνισε τη συνεισφορά τού εορταζόμενου και την αμέριστη στήριξή του προς το Πατριαρχείο όποτε αυτό του ζητήθηκε. Μάλιστα, εις ανάμνηση της ημέρας, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας προσέφερε στον Αντιπρόεδρο κ. Ανδρέα Βαφειάδη, μια εικόνα του Αγίου Ανδρέα και ένα εγγεγραμμένο αναμνηστικό, το οποίο παρέδωσε στον εορταζόμενο.

Στη Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν ο Πατριαρχικός Επίτροπος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Νάρκισσος, ο Σχολάρχης της Πατριαρχικής Σχολής κ. Ισαάκ Τσαπόγλου και ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Πάνος Γαζής ο οποίος έψαλλε μαζί με μαθητές της Πατριαρχικής Σχολής.

Ακολούθησε στο Αρχονταρίκι της Μονής πλούσιο κέρασμα, όπου εκεί ολοκληρώθηκε μια ευλογημένη ημέρα, με καταγεγραμμένη στη μνήμη όλων, την ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου κ. Γερμανού.

Η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας εύχεται στον Σεβασμιώτατο κ. Γερμανό καλή συνέχεια στο ιερατικό του έργο, στον δε Α΄ Αντιπρόεδρό της κ. Ανδρέα Βαφειάδη χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη.

Πηγή: ekalexandria.org

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....