Η Εορτή της Ορθοδοξίας και η Λιτάνευση των ιερών Εικόνων στη Μύκονο

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Χώρας Μυκόνου, των οποίων η μνήμη τιμήθηκε σήμερα μεθεόρτως, στον οποίο είχαν μεταφερθεί από τον πάλαι πότε Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Ελένης Κάστρου οι Δεσποτικές Εικόνες του Δεσπότου Χριστού, της Παναγίας Παντανάσσης και των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς και οι ιερές Εικόνες της Κυρίας Τουρλιανής και των Αγίων της Ιεράς Μητροπόλεως, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , με τη λειτουργική συμμετοχή των Εφημερίων της Χώρας και με την παρουσία της διατελεσάσης Δημάρχου κας Ειρήνης Γρυπάρη, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Α. Κουσαθανά και πλείστων πιστών.
Προς αυτούς απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τους προέτρεψε να μένουν αμετακίνητα πιστοί στις πατρώες παραδόσεις και να μη παρασύρονται από έτεροδιδασκαλίες και «ψευδοπροφήτες», οι οποίοι προσπαθούν να δηλητηριάσουν ψυχές και να την απομακρύνουν από το Χριστό!
Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας δεν αφορά την κατίσχυση Της επί των αιρετικών, αλλά πρόκειται για το θρίαμβό της στην ψυχή των ανθρώπων, τονίζοντας ότι η Εκκλησία προσεύχεται για την επιστροφή των πεπλανημένων και για την σταθερότητα στην ορθή πίστη των Χριστιανών!
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, και αφού ευχαρίστησε τον εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζαννιδάκη, για τον προευρεπισμό της Εορτής, έλαβε χώρα μικρή Λιτανεία των ιερών Εικόνων και από ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανέγνωσε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας και, ύστερα από προτροπή του, οι πιστοί απήγγειλαν εν ενί στόματι το Σύμβολο της Πίστεως.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επιστρέφει στην Ερμούπολη και το εσπέρας, κατά τη διάρκεια Διενοριακής Σύναξης στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Ποσειδωνίας, θα υποδεχθεί, επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του Λαού, τίμιο Λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και στη συνέχεια θα προστεί του Κατανυκτικού Εσπερινού.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....